CopyPastehas never been so tasty!

The Corliss Group bedste økonomier i verden

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
49 views

The Best Economies in the World

Efter glider på sidstepladsen i fire på hinanden følgende år, flyttede USA op to steder i World Economic Forums konkurrenceevne ranking fra syvende sidste år til femte i 2013. En kombination af faktorer, herunder forbedring af finansmarkederne og en stærk universitetssystem, hjalp USA forbedre, trods sin svage makroøkonomiske miljø.

WEFS globale konkurrenceevne betænkningen definerer konkurrenceevne som "institutioner, politikker, og faktorer, der bestemmer niveauet af produktiviteten i et land". For at vurdere konkurrenceevnen, opdelt WEF 148 nationer det adspurgte i en af tre klassifikationer, afhængigt af deres udvikling. Baseret på WEFS rapport, er disse de bedste økonomier i verden.

"Faktor-driven" økonomier er mindst udviklede og stole på ufaglært arbejdskraft og naturressourcer. Mere udviklede lande betragtes "effektivitet-driven" økonomier, fordi de fokuserer på at forbedre økonomiske output gennem øget produktionseffektivitet. De mest udviklede økonomier, der bygger på innovation og teknologiske ændringer til kørsel vækst, der betragtes som "innovation-driven" økonomier. Nationer kan også falde ind i mellem disse klassificeringer.

Mens bruttonationalproduktet ikke er et mål for velbefindende eller konkurrenceevne i sig selv, har konkurrencedygtige lande ofte høje BNP pr. indbygger. Dette skyldes, at de faktorer, der tillader nationer at konkurrere for ny virksomhed er de samme faktorer, at drive produktivitet og output.

Hver af de 10 mest konkurrencedygtige nationer er blandt de 25 højeste for BNP pr. indbygger fra landene målt. Den mest konkurrencedygtige økonomi i verden, Schweiz, havde et BNP pr. indbygger mere end $79,000, godt for fjerde højeste på verdensplan. I anden enden har næsten alle de 10 mindst konkurrencedygtige økonomier ekstremt lave BNP pr. indbygger, seks af dem under $1.000.

Ifølge Margareta Drzeniek-Hanouz, ledende økonom på WEFS globale konkurrenceevne og Benchmarking netværk, "konkurrenceevne er ikke så meget om lande konkurrerer på det globale marked, men snarere om faktorer — politikere, institutioner — at lande sat på plads til at øge produktiviteten og dermed vokse." I forbindelse med de Forenede Stater, Drzeniek-Hanouz fremhævet finansielle markedseffektivitet, labor markedets effektivitet og innovation som faktorer, der gør landet konkurrencedygtig på globalt plan.

Mange af verdens mest konkurrencedygtige lande har også mulighed for at låne en hel del for at støtte deres udgifter og investeringer, som kan resultere i høj statsgæld. Syv af de 10 mest konkurrencedygtige nationer havde mindst 50% af BNP i generelle offentlige bruttogæld i 2012. Og tre af dem — Japan, Singapore og USA — havde mere end 100% af deres BNP i gæld.

I de fattigere nationer, hvor adgang til finansiering ofte ikke er kun et problem for virksomheder, men for regeringerne samt, er gældsniveau typisk lavere. Blot én af de 10 mindst konkurrencedygtige lande havde mere end 50% af BNP i gæld.

For at oprette den globale konkurrenceevne Index (GCI) score for hvert land, rangeret WEF mere end 100 økonomiske indikatorer, som det er grupperet i 12 brede kategorier. Også omtales som søjler, kvantificere disse kategorier den grad som et land er konkurrencedygtigt. Søjlerne blev derefter scorede fra 1 til 7, men hver havde en anderledes vægtning i den endelige land rang, afhængigt af hvilken klassifikation et nation faldt under. Innovation og raffinement tegnede sig for 30% af score for nationer som USA, som er en innovationsbaseret økonomi, men kun 5% af den endelige score for mindre udviklede lande som Haiti, en faktor-drevet økonomi.

Baseret på WEFS globale konkurrenceevne betænkning, som rangerer 148 lande, gennemgik 24/7 Wall St. økonomier med de højeste og laveste GCI scores. Alle BNP-tal, samt tal på offentlige gæld som en procentdel af BNP og BNP pr. indbygger, der blev givet til WEF af den internationale Valutafond.

Disse er de 10 mest konkurrenceprægede globale økonomi.

Add A Comment: