CopyPastehas never been so tasty!

FLIXTIME.COM

by anonymous

 • 0
 • 0
 • 0
357 views

Flixtime: Video slideshow creator

http://www.pmulleners.nl/?tag=film

 • October 20th, 2010
 • By admin Write comment
 • http://flixtime.com

  Wat het is: Flixtime is een online tool waar leerlingen “60-seconden” slideshows mee kunnen maken.  De slideshows kunnen video’s, plaatjes, tekst en muziek bevatten.
  De interface van Flixtime is makkelijk te gebruiken; Flixtime gebruikt de “tijdlijnen” zoals ook in iMovie gebruikt worden en leerlingen kunnen op een eenvoudige manier leren werken met videosynchronology en een appart audio-spoor.
  Met Flixtime kunnen leerlingen de schermresolutie van hun video aanpassen en een snelheid kiezen voor hun slideshow.

  Integratie van Flixtime: Flixtime is een fantastisch hulpmiddel om een verhaal te vertellen. De studenten kunnen Flixtime gebruiken om een verhaal over hun studie te vertellen, om een wetenschapsexperiment te illustreren, om een videochronologie van een historische gebeurtenis te creëren, woordenschat te illustreren, een auto-biogedicht te creëren, of een algemene publicatie te creëren.
  Flixtime is een gemakkelijke manier voor studenten om iets nieuws tot stand te brengen en  te laten zien dat ze een bepaald item begrepen hebben. Als voorbeeld hebben leerlingen een video-slideshow gemaakt om wiskunde vraagstukken uit te leggen aan vrienden. Zij bleken veel duidelijker te zijn dan de droge opgaven in de wiskundeboeken.
  De video’s van Flixtime kunnen bewaard worden onder een “Student Flixtime” account, embedded in een website, doorgestuurd naar een e-mailadres of eenvoudig gedownload en opgeslagen worden.

  Tips: Om Flixtime te gebruiken is een e-mailadres nodig. Het e-mailadres hoeft niet te worden geverifieerd, zodat leerlingen een tijdelijke account kunnen gebruiken van bijvoorbeeld tempinbox of mailinator.

  Maak een filmpje van uw mooiste foto's

  http://computertotaal.nl/article/21332/maak-een-filmpje-van-uw-mooiste-foto-s.html

  Evi Maquoi 12 aug. 2010 13:15
  Maak een filmpje van uw mooiste foto's

  Wilt u uw vakantie-, trouw- of feestfoto's op een originele manier delen? Maak er dan een filmpje van. Via Flixtime maakt u in een handomdraai een videofragment van uw mooiste foto's. Met titels en muziek.

  Na de korte gratis registratieprocedure kunt u onmiddellijk met Flixtime aan de slag. U kunt eigen afbeeldingen in jpg-, gif- en png-formaat toevoegen of standaardfoto’s uit de zogenoemde Media Lounge toevoegen. Korte videofragmenten (.avi, .mpeg, .mov, .flv en .wmv) in uw Flix-video stoppen kan eveneens. Zodra u uw beeldmateriaal hebt toegevoegd, kunt u nog eigen mp3-bestanden als sfeermaker invoegen of gebruik maken van de samples in de Flixtime-audiobibliotheek.

  Wilt u hier en daar graag een dia met tekstfragmenten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Klaar? Voor het renderen moet u over een beetje geduld beschikken. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, kunt u uw filmpje delen met vrienden en familieleden op verschillende manieren: via e-mail, Twitter, Facebook of MySpace bijvoorbeeld. Wie een eigen website of blog bezit kan het fragment ook ‘embedden’. Flixtime is gelimiteerd tot filmpjes van maximaal zestig seconden. Wie langere video’s wilt maken, kan upgraden naar Flixtime Lite of Flixtime Pro voor respectievelijk vijf of twintig dollar per maand.

  De overzichtelijke interface maakt Flixtime gebruiksvriendelijk.

   

  Maak van je vakantiefoto's een blitse video
  http://blogs.tijd.be/tzine/2010/03/maak-van-je-vakantiefotos-een-blitse-video.html
  Flixtime

  Dat we deze dagen voor geen geld een HD-camcorder op de kop kunnen tikken, betekent natuurlijk niet dat er geen vakantiefoto's meer genomen worden. Met twee toestellen rondlopen is een optie, maar je kan dankzij een site als Flixtime ook de gulden middenweg opzoeken.

  Flixtime laat je immers toe van een reeks foto's een korte clipjes een video te maken. Echt bewegende beelden zitten er natuurlijk niet in, maar de site zorgt wel voor mooie geanimeerde overgangen tussen de verschillende beelden. Tegelijkertijd kan je uit de bibliotheek van Flixtime achtergrondmuziekjes kiezen die je rechtenvrij mag gebruiken.

  Het fijne aan het hele systeem is dat er geen stukje software aan te pas komt, alles gebeurt via het web. Eeens je videoklaar is kan je hem downloaden in een aantal courante formaten of hem meteen naar YouTube doorsturen. Een paar minuten later zie je het filmpje dan op je kanaal verschijnen en kan je het bijvoorbeeld embedden op een eigen site.

  De site is volledig gratis, spreekt voorlopig enkel Engels en toont op zijn homepage een aantal demofilmpjes die je een idee geven van de resultaten.

  Add A Comment: