CopyPastehas never been so tasty!

SCRIBD.COM

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
268 views

Website - PDF Documenten tonen op website met Scribd

Normaal gesproken als je PDF documenten aanbiedt op je website zal de gebruiker ofwel deze downloaden of deze bekijken in de browser met behulp van Adobe Reader. Naast PDF documenten zullen Word, Excel, Powerpoint en Open Office documenten op een soortgelijke manier gedownload worden. Met de service Scribd is daar een alternatief voor.

Scribd geeft je de mogelijkheid om eenvoudig je documenten op je website te laten tonen met behulp van de software van de dienst. Dit houdt in dat een bezoeker geen speciale software nodig heeft zoals Adobe Reader om PDF documenten te kunnen bekijken. Een voorbeeld kun je bekijken door

hier op de link (popup) te klikken. Hiermee is ook direct de mogelijkheid aanwezig dat een bezoeker het document kan sturen als tip via de mail en dat andere webbouwers het document kunnen embedden op hun website.

Om gebruik te kunnen maken van de service dien je een nieuw account af te sluiten bij Scribd, dit is geheel gratis en kan via de volgende link http://www.scribd.com.

Na het aanmelden kun je direct beginnen met het uploaden van documenten zodat je deze kunt tonen op de website. Na het uploaden van een document geef je een titel en omschrijving, door op het document te klikken kom je op de detailpagina. Hier de mogelijkheid om de embed code op te halen zodat je het document kunt invoegen op je eigen website. De embed code is te vinden door onderin de werkbalk te klikken op het embed icoon zoals in de screenshot en vervolgens te klikken op de knop Embed.

PDF Documenten tonen op website met Scribd 

Naast het uploaden is het ook mogelijk om gebruik te maken van de "slurping" optie. Dit houdt in dat je gebruik maakt van de API. In dat geval upload je het document gewoon naar je eigen website maar maak je gebruik van Scribd om het document in te voegen op je eigen website. Zodoende hoef je dus je documenten niet extern te uploaden. Het aanmelden voor een API Account gaat apart en kan hier: http://www.scribd.com/platform/documentation/upload Bijvoorbeeld een regulier adres van een PDF document is:

http://www.websonic.nl/document.pdf


Dan wordt de URL als volgt waarmee het document automatisch wordt geopend met de viewer van Scribd. Een aanvullende optie hier is om advertenties te laten tonen.

http://www.scribd.com/slurp?url=http://www.websonic.nl/document.pdf&publisher_id=pub-XXXX 

Gebruikers hebben de mogelijkheid verder om in te zoomen, te bladeren, embedden, mailen en het document op volledig scherm te bekijken. Er bestaat naast Scribd een soortgelijke dienst van Adobe. Meer daarover op deze pagina: Acrobat.com.

Scribd.com: documenten delen

ScribdStijn de Jong schreef onlangs op de website van de hcc:

"Scribd heeft de ambitie om 'een YouTube voor documenten' te worden. Dat wil zeggen dat gebruikers hun teksten, of die nu in kaal tekstformaat of in een grote PDF zijn verwerkt, hier kunnen publiceren. Scribd levert vervolgens een flash-applicatie waarin al het materiaal te bekijken is. Het aanbod varieert van eBooks tot en met bladmuziek en van zakelijke documenten tot politieke beleidsstukken. Scribd neemt momenteel snel in populariteit toe, wat bijvoorbeeld mag blijken uit het feit dat presidentskandidaat Barrack Obama inmiddels ook al een eigen account heeft aangemaakt."

Of zoals Scribd.com het zelf zegt...

"Scribd is a free, web-based, document sharing community and self-publishing platform that enables anyone to easily publish, distribute, share, and discover documents of all kinds. E-books, presentations, essays, academic papers, newsletters, photo albums, school work, and sheet music are just a few of the different kinds of documents you can publish and share on Scribd.

Scribd provides:
A simple yet powerful method of publishing and distributing your own electronic books and documents in a variety of formats - for free.
A vibrant global community of eager publishers, readers and collaborators that offer great content and constructive feedback.
A massive, perpetually growing library of open, community-generated content.
A secure, flexible private document managment system..
."

Meer informatie op de FAQ van Scribd.

Scribd.com accepteert Office-documenten (ook PowerPoints), pdf's, documenten gemaakt met OpenOffice.org, txt- en rtf-bestanden en plaatjes in jpg-, png-, gif- en tiff-formaat. Je kunt één document uploaden, maar ook een heleboel tegelijk. Kortom, je kunt op Scribd.com dus alle soorten documenten publiceren. Handig, als je voor je collega's handleidingen en helpkaarten hebt gemaakt voor het computer-, software- en internetgebruik op school. Op Scribd.com kunnen ze die op school én thuis lezen en gebruiken.

En..., het is natuurlijk heel leuk en aardig van je als je die handige documenten met andere collega's in het land wilt delen. Mail de 'link' van je document(en) bij Scribd.com naar ondergetekende en ik plaats die 'link' op mijn Yurls-pagina 'Bekijk 't maar...'. Alvast dank voor je mailtje!

Overigens... als je leerlingen werkstukken maken, kun je die ook bij Scribd.com plaatsen. Middels de 'embed'-code - die je krijgt van Scribd.com als je een document hebt geupload - kun je werkstukken op de schoolwebsite (laten) publiceren...

Website: http://www.scribd.com/

Add A Comment: