CopyPastehas never been so tasty!

Newport International Group: Skumma taktik shoppingwebbplats

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 1
49 views

Det finns en skumma taktik shoppingwebbplatser använder för att få pengar från dig varje månad, även om du inte köpa något

 

Source

Engångs shoppare, se upp: det är en taktik som används av e-handelsföretag som ökar sina intäkter genom att konsekvent laddar din bank eller kredit konto, även om du inte har köpt något nyligen.

Startups som AdoreMe, ett underkläder företag som nyligen höjt $8,5 miljoner, och JustFab, en mode tillbehör försäljning start som har tagit upp mer än $80 miljoner, alla erbjuder VIP-konton.

 

I korthet, VIP-konton ser ut som en stjäla. Poster som kostar mycket mindre än det normala lista priset och det finns ingen inledande medlemsavgift. Det är inte förrän du gräva igenom finstilt- eller märka konstiga avgifter på ditt kreditkortsutdrag – att du märker något oväntat.

 

VIP-konton är egentligen bara prenumerationstjänster, ungefär som Amazon Prime. Räkenskaperna ger dig fri frakt, gratis utbyte för oönskade artiklar och rabatter på flera produkter. Medlemskap verkar vara gratis först, men platserna faktiskt debitera dig $ 40 (beroende på plats) om du köper något minst en gång i månaden eller välja bort tjänsten.

 

I Justfabs fall är det nästan omöjligt att göra ett köp utan att registrera dig för ett VIP-konto. JustFab kraftigt främjar dess VIP konto och begraver alternativet att köpa saker på det normala priset. Vi har skurat JustFab och kan inte hitta ett sätt att köpa grejer utan VIP-konto, men Justfab's CEO Adam Goldenberg säger att det är möjligt.

 

För oavsiktliga medlemmar, kan få månatliga avgifter återbetalas vara svårt eller omöjligt. AdoreMe kommer tillbaka oönskade VIP abonnemangsavgifter om en användare fångster dem inom 30 dagar. Men det är inte lätt för att hitta du VIP medlem tills en kreditkort avgift träffar. Adoremes kontosidor visar inga tecken på VIP-medlemskap du har registrerat dig för, även i din lista över senaste transaktioner. Andra platser har en strikt policy mot återvänder prenumeration pengar.

 

Du kan inte enkelt avbryta din VIP-konto antingen. Du måste ringa kundtjänst och klaga, och det finns inget "unsubscribe" alternativ på webbplatser. Ibland tar det flera samtal innan ett konto avbryts slutligen.

 

Morgan Hermands-Waiche, Adoremes VD, medger det finns industri förvirring runt prenumerationstjänster. Men han påstår att endast 5% av sina kunder känner sig lurade av sin VIP-service.

 

Hermands-Waiche "på något sätt försöker vi fånga människor i abonnemang som JustFab gör," och berättade Business Insider i ett e-postmeddelande. "Vi försöker vårt bästa för att vara så tydliga som vi kan och vi förklarar båda alternativen vid utcheckningen. Ibland, i spänningen av att köpa några kunder verkligen betalar inte uppmärksamhet, men vi är alltid A / B-testa nya sätt att förklara att se till att de flesta människor förstår allt. "

 

En talesman för JustFab gav liknande svar. "Vi gör det mycket tydligt under den JustFab shoppingupplevelse och på många ställen på webbplatsen att om du väljer att dra nytta av VIP medlemskap priserna, du ansluter till vår VIP-service för mode. Våra medlemmar i allmänhet förstå programmet som de godkänner när du gör sitt första köp som VIP medlem."

 

Hermands-Waiche, säger hans team skickar ut flera mail per månad påminna ledamöterna för deras ofta behöver vidta åtgärder eller får ut. JustFab säger också skickar påminnelser, och blinkar det VIP medlemskapsinformation flera gånger innan kassan. Både detalj program i ett "Hur det fungerar" avsnitt av deras platser.

 

För engångs shoppare som inte inser vad de har registrerat dig för, är VIP medlemskap frustrerande.

 

En person beskriver sin flickväns erfarenhet på JustFab i en HackerNews anslagstavla, ett populärt forum för tech gemenskapen:

 

"Hennes kompis mailade henne en länk till JustFab, då hon köpte ett par skor från www.justfab.com och aldrig besökt webbplatsen igen. Endast 8 månader senare, i början av September blev hon förskräckt att ta reda på att hennes kreditkort har debiterats en avgift för $39.95 för de senaste åtta månaderna. Ja, $39.95 för 8 månader, utan att få något från JustFab. "

 

En annan JustFab användare säger på en anslagstavla för konsumentfrågor att hon köpt ett par skor på plats, då insåg senare att hon hade betalat nästan $400 i månadsavgifter:

 

"Detta företag är en bluff. För att göra ett köp, jag var tvungen att skapa ett JustFab konto. Efter att köpet var jag automatiskt anmäld till VIP-medlemskap...Jag såg på mitt bankkonto aktivitet och märkte att de har tagit ut mig varje månad även när jag gjorde ett inköp. Jag heter manager och krävde full återbetalning för de 9 poäng men fick ingenting."

 

Det har varit liknande erfarenheter med AdoreMe. En arg kund skrev i juli på anslagstavla webbplats Jabber:

 

"Jag beställde två uppsättningar och jag älskade detta företag tills de lurade mig att underteckna för en dum"VIP"som var bara dem ta ut $40 per månad från mitt konto utan att jag faktiskt beställa och köpa något. Jag har försökt att få mina pengar tillbaka, (nu de har stulit $140 från mitt konto)...Jag hatar Adore mig."

 

De flesta shoppare är obekant med den prenumeration taktiken, så det är lätt att missa varningar eller finstilta.

 

Här är några sätt som webbplatser försöker förklara tjänsten. Märka månadsavgifterna inte är anges på framsidan.

 

JustFab, som har 15 miljoner medlemmar, kan ha de mest aggressiva prenumerationstjänsten. Om du inte är VIP-medlem, är det nästan omöjligt att hitta en "Lägg i varukorgen" knappen för ett objekt. VIP priser också ser ut som one-time försäljning, inte en rabatt betalar du för senare.

 

Medlemskapstjänsten har gynnat JustFab, även om det har kommit på bekostnad av kunder. CEO Goldenberg berättade Business Insider förra veckan att de flesta av Justfabs intäkter kommer från prenumerationstjänsten. Han förväntar sig sitt företag kommer att generera $400 miljoner år 2014.

 

Under tiden blir vred kunderna starkare på anslagstavlor.

 

"Lycka till laddning mig, skurkar! Min bank blockerar alla dina avgifter,"vents en om JustFab. "Inte någonsin skriva detta företag!" skriver en annan. "[Har] en komplett bluff!"

Comments

  • venuslove19
    du vet, din blogg är mycket välskriven, mycket nära livet.

Add A Comment: