CopyPastehas never been so tasty!

ANIMOTO.COM

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
370 views

Produceer een flitsende videoclip op basis van uw eigen foto’s

http://tijdblogs.typepad.com/tzine/2008/02/produceer-een-f.html

Enige tijd geleden vertelden we u in T-zine over een website waar u uw foto’s kan verpakken als een originele screensaver. Animoto.com gaat nog een stap verder en mixt uw digitale kiekjes tot een professioneel ogende videoclip.

U kent ze wel, die flitsende videoclips op muziekzenders als MTV en TMF. Wel, de filmpjes die u zelf produceert op Animoto.com hoeven daar nauwelijks voor onder te doen. En dat terwijl u er amper werk aan hebt, want het analyseren en renderen van de beelden gaat volautomatisch. De foto’s waaruit de clip wordt opgebouwd zult u uiteraard wel nog even zelf moeten selecteren en uploaden, met een minimum van tien stuks. Staan uw beelden al online bij een dienst als Flickr of Picasa, dan hoeft u alleen maar aan te geven waar Animoto ze kan vinden. Video’s tot dertig seconden zijn gratis en bevatten gemiddeld 12 à 15 foto’s. U kunt via Animoto desgewenst ook langere films produceren, maar die zijn betalend. Wilt u bepaalde foto’s wat meer in de kijker zetten, klik dan op het stericoontje onderaan. In de videoclip worden dergelijke beelden dan bijvoorbeeld als achtergrond gebruikt of keren ze simpelweg wat vaker terug.

Bij een videoclip hoort uiteraard ook een streepje muziek. U kunt een van uw eigen MP3’s uploaden of een nummer kiezen uit de collectie van Animoto, waarbij u eenvoudig previews kunt beluisteren. Daarna drukt u op de knop ‘Create Video’... en is het wachten geblazen. Hoe groter de beelden en hoe meer foto’s, hoe langer het duurt om de video klaar te stomen. Het resultaat is een lekker energieke clip waarin geen effect wordt geschuwd; zooms en fade-out’s, ronddraaiende kubussen, foto’s die als bewegende panelen langs elkaar glijden... op MTV worden minder knappe dingen vertoond. Bovendien is elke clip uniek. Als u uw foto's nog eens door de Animoto-engine haalt oftewel 'remixt' krijgt u een ander resultaat.

Vanzelfsprekend kunt u uw mix ook delen met anderen, bijvoorbeeld door de clip rechtstreeks te ‘posten’ op Blogger, TypePad, Windows Live, MySpace of een van de vele andere diensten die Animoto ondersteunt. Binnenkort wil de site, nu nog in bètafase, ook nog een mogelijkheid toevoegen om de clips meteen naar een iPod of ander portable device te downloaden.

Michel van der Ven

 

Animoto; spectaculaire slideshows van je foto's

http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/webtools/animoto_spectaculaire_slideshows_van_je_fotos.asp

Als je foto's wilt laten zien doe je dat vaak via een slideshow. Vaak zijn dat redelijk saaie filmpjes waar foto's achter elkaar voorbij komen onderbroken door een overgangsanimatie. Persoonlijk ben ik daarbij overigens nog het meeste fan van een normale fade van de ene naar de andere foto. Wil je echter eens een flitsende en bijzondere presentatie van je foto's dan kun je terecht bij Animoto.

Animoto is een webtool waar je foto's naar kunt uploaden. Vervolgens kun je muziek uploaden of selecteren uit een database. Vanuit deze basis maakt Animoto een video van je foto's die een stuk flitsender is dan een gangbare slideshow. Geen enkele video is hetzelfde; ook niet als je exact dezelfde muziek en foto's nogmaals gebruikt.

Uitproberen
Als je de dienst eens wilt uitproberen kun je gratis een account aanmaken en vervolgens een filmpje van maximaal dertige seconden maken. Wil je meer, dan moet je betalen. Voor 30 dollar koop je een abonnement van één jaar. Dat is het standaard abonnement met de mogelijkheid langere filmpjes te maken. Wil je de filmpjes in DVD kwaliteit downloaden dan betaal je hiervoor nog wel 5 dollar per filmpje.

Ook verschijnt er bij het 30,- euro abonnement aan het einde van de video de naam van de website Animoto. Iets dat je als professionele fotograaf waarschijnlijk liever niet wilt. Je kunt dan een abonnement nemen voor 249,- dollar per jaar. Met dit type abonnement kun je onbeperkt video's maken in de hoogste kwaliteit. Het prijzigste abonnement geeft je ook de mogelijkheid om je video's commercieel te gebruiken.

Het is een beetje jammer dat je bij betaling direct een jaarabonnement afsluit dat jaarlijks automatisch verlengd wordt. Mocht je de dienst niet meer gebruiken dan wordt er een jaar later wel weer gewoon geld van je rekening afgeschreven. Betaling kan overigens alleen via Paypal of Google Checkout. Je kunt wel direct na de betaling je abonnement opzeggen zodat er volgend jaar geen geld van je rekening wordt geschreven.

Animoto maken
Om een Animoto filmpje te maken moet je natuurlijk eerst je foto's uploaden. De gebruikte upload tool doet dat erg netjes. Het is overigens aan te raden de foto's eerst te verkleinen naar 1024 bij 768. Dat scheelt een heleboel dataverkeer (en dus wachttijd). Daarbij is het maximale formaat 5 megabyte; iets waar je tegenwoordig met een Jpeg uit je camera al snel overheen komt.

Uploaden op Animoto

Waar je even rekening mee moet houden is de tijd die benodigd is om een video te maken. Dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuten per minuut video. Als je de gemaakte video vervolgens zelf wilt downloaden in hoge kwaliteit dan ben je nog een half uur extra tijd kwijt.

Na het uploaden van de foto's kun je deze ook nog op volgorde zetten, roteren en bijvoorbeeld tekst toevoegen. De volgorde en de rotatie kun je overigens het beste vooraf uitgevoerd hebben, dat lijkt me het handigste.

Muziek
De volgende stap is het kiezen van de muziek bij je Animoto. Je kunt zelf een mp3-tje uploaden of een nummer kiezen uit de database die Animoto beschikbaar stelt. Hierbij kun je kiezen uit verschillende genres zoals 'pop', 'Jazz' en 'Oldies'. Er staan best prima nummers in. Van elk nummer is een preview te beluisteren.

Heb je een nummer gekozen dan kun je een paar kleine details aanpassen. Zo kun je de snelheid van de foto's instellen op halve, normale en dubbele snelheid. Ook kun je het openingsplaatje selecteren dat gebruikt wordt bij de video. Overigens vind ik het jammer dat je niet wat meer controle hebt over de snelheid en wellicht zelf meer dan één muziekstuk kunt gebruiken.

In de laatste stap geef je een titel een een beschrijving van de video op. Daarna gaat het systeem aan de slag. Je kunt dan je browser sluiten en afwachten tot je de e-mail krijgt waarin je verteld wordt dat de video voltooid is. Je kunt ook het scherm open houden; dan verschijnt de video automatisch in het venster zodra deze klaar is. Het kan wel even duren voordat de video gemaakt is.

Resultaat
Hieronder een filmpje gemaakt met de foto's van de bruiloft van Michael en Willeke van afgelopen vrijdag. Dit is het soort filmpjes dat Animoto voor je kan maken. De muziek komt uit de collectie van Animoto zelf.
De foto's komen behoorlijk vlot voorbij, maar volgens mij is dit nog iets te verbeteren door ofwel een langer muzieknummer te nemen, ofwel minder foto's te gebruiken. Wil je de service als fotograaf commercieel gaan gebruiken dan ben je dus 249,- dollar per jaar kwijt. Beste een behoorlijk bedrag, maar het biedt je wel een bijzondere presentatie van je foto's.
 
 
Korte videoclips maken
Wil je een flitsende presentatie op het web zetten? probeer dan eens Animoto uit. Met behulp van muziek, effecten en overgangen maak je op deze website van wat foto's een opvallende videoshow.
 
6·8·2008
| 11185 dit item is 11185 x bekeken.
 
    

Als basis kopieer je een paar van je eigen digitale foto's naar Animoto, of je maakt gebruik van foto's die elders op het web (bijvoorbeeld Flickr). Deze zet je in de volgorde waarin ze getoond moeten worden, en voegt er overgangen en effecten aan toe. Een heel mooi effect is bijvoorbeeld een zoomlens die zich over de foto verplaatst. Deze geeft echt het idee dat je naar een video in plaats van naar een foto zit te kijken.

De juiste sfeer kun je scheppen door het gebruik van muziek. Je kunt je eigen muziek uploaden of gebruik maken van standaardmuziek op de website.

Het resultaat kun je aan vrienden mailen, of als embedded video op je eigen website plaatsen.

Clips tot 30 seconden zijn gratis bij Animoto. Langere clips kosten 3 dollar per stuk. Voor 30 dollar mag je een jaar lang onbeperkt lange filmpjes maken.

Animoto is geen volwaardige video-editor, maar wel een manier om eenvoudig en snel een leuk internetfilmpje in elkaar te knutselen.

Monteer jouw foto's tot een filmpje - www.animoto.com

http://www.digitaleweek.be/aan-de-slag/monteer-jouw-fotos-tot-een-filmpje-wwwanimotocom

Animoto-filmpje bekijken
Surf naar www.animoto.com en klik op  'view a sample video' om een voorbeeld te bekijken van een gemonteerd filmpje. 
 
Registreren
Registreer je gratis online. Klik rechts in de bovenhoek op 'sign up'.
 
Aan de slag
Klik op het 'plus'-icoon 'create video in de linkerbovenhoek om je te registreren.
 
Video-type
Kies vervolgens het video-type. 
 
De eerste optie is 'Animoto short'. Dat is een video die dertig seconden duurt en gratis is. Een korte versie bevat 12 à 15 foto's. 
 
Je kunt ook voor een lange versie kiezen, maar daarvoor moet je wel betalen.
 
Foto's uploaden
Wil je foto's van je eigen computer, gebruiken, klik op 'upload from your computer' en vervolgens op 'upload now'. 
 
Klik in jouw map 'afbeeldingen' op de foto die je wil toevoegen. Nadat die foto geladen is, kan je nieuwe foto's invoeren door op de pijl 'add more' te klikken onderaan links. Je kunt ook meteen verschillende foto's selecteren door de Ctrl-toets in te drukken en ondertussen op de foto's te klikken die je wil gebruiken. Je moet minimum acht foto's selecteren. 
 
Je kunt jouw foto laten draaien, in de kijker plaatsen of verwijderen door de iconen 'rotate', 'spotlight' en 'delete'. 
 
Je kunt ook foto's gebruiken van jouw Facebook, Picasa-albums, ... . Maar dan geef je Animoto toegang tot jouw album en profiel. Wees voorzichtig met privé-gegevens!
 
Klik vervolgens op de rechterknop beneden 'Continue'.
 
Muziek toevoegen 
Plaats muziek onder je filmpje. 
 
Je kunt muziek gebruiken die de website aanbiedt 'Select from our collection' en doorklikken op jouw genre naar keuze. 
 
De keuze is heel uitgebreid: populaire muziek, latin, jazz, elektronica, klassieke muziek (classical), indie rock, top 40, singer/songwriter, ... 
 
In het genre kan je de liedjes laten afspelen met de knop 'play' en vervolgens selecteren via 'select'. 
 
Druk op Save & Continue als je tevreden bent of op Change Soundtrack als je het liedje wil veranderen. 
 
Opmerking  
Door te klikken op 'Upload from your computer' kan je ook muziek van je eigen computer downloaden. Het moet wel muziek zijn die je legaal hebt verkregen. Dat betekent dat je muziek gebruikt die je zelf hebt gecomponeerd en opgenomen of liedjes van een website met 'Creative Commons Music' zoals Jamendo en Freesound. Als dit niet het geval is, moet je toestemming hebben van de artiest of het label om de muziek te gebruiken voor jouw filmpje.
 
Uiteindelijk kan je jouw video afwerken door een titel (video title), een beschrijving (video description) en je (artiesten)naam (producer name) in te vullen. Je kunt ook een cover (video cover screen) aanduiden. Rechts naast 'video cover screen' kan je klikken om voor de cover een afbeelding van je eigen filmpje te gebruiken. Duidt een afbeelding aan en klik op 'Create video'.
 
Video monteren 
Het samenstellen van de video duurt enkele minuten. 
 
Toepassingen
Je kunt jouw film mailen naar jouw vrienden (klik op enveloppe-afbeelding), online plaatsen op Youtube (klik op youtube-icoon) of netwerkwebsites zoals Facebook, Wordpress, Livespaces (klik op punaise-afbeelding). Je kunt de video's ook steeds bekijken als je inlogt bij Animoto en op het icoon 'my videos' klikt in de linkerbovenhoek.

Add A Comment: