CopyPastehas never been so tasty!

Kina deal kan reducere app piratkopiering

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
23 views

Kilde

TOKYO - den største internet overtagelse til dato i Kina har allerede skærpet en rivalisering blandt landets digital kraftcentre, men handlen kan også bringe mere orden på rodet verden af mobile apps.

 

Baidu, den førende søgemaskine i Kina, underskrevet en aftale i sidste uge til at købe en operatør af mobil applikation butikker kaldet 91 trådløse for $US1.9 milliarder fra en online video game selskab, NetDragon.

 

Flytningen bør hjælpe Baidu genvinde jorden mod to andre kinesiske internet giganter, Alibaba og Tencent, der var hurtigere at tilføje mobile kapaciteter.

 

Aftalen kan også fremme bekæmpelse af digital piratkopiering af mobile apps, som stadig er udbredt i Kina.

 

Annonce

I resten af verden, er mest mobile applikationer distribueret gennem officielle forretninger som Google Play eller Apples App Store. Men i Kina, snesevis af såkaldte alternative app stores er de dominerende distributører. Mange af de programmer, der er tilgængelig for download via de alternative butikker er uautoriseret knockoffs.

 

Baidu vil få to af de alternative butikker, HiMarket og 91 assistent, som en del af sin aftale med 91 trådløse. Og analytikere siger Baidu kunne være motiveret til at slå ned på uautoriserede kopier, som ville ændre landskabet af Kinas app markedet.

 

'' Det er fair at sige, at det ikke har været en prioritet blandt kinesiske app stores til politiet indhold,'' sagde Carl-Johan Skoeld, direktør for Stenvall Skoeld & Co, et konsulentfirma i Shanghai, der arbejder med app udviklere.

 

To år siden, Baidu nået en milepæl aftale med store pladeselskaber til at distribuere licens online musik, efter at det havde været mærket en kanal for piratkopiering af Kontoret for den amerikanske handelsrepræsentant. Derudover sagde Baidus aktier er noteret på Nasdaq, potentielt udsætte selskabet for retssager fra softwareudviklere hvis ansøgninger var blevet kopieret og tilbydes via 91 trådløse, juridiske eksperter.

 

'' Det er usandsynligt, at app stores ville være beskyttet af safe harbor,'' en bestemmelse af kinesisk lov som giver internet virksomheder retlig beskyttelse, i visse tilfælde, hvis de handler for at tage ned piratkopieret materiale, sagde du Yunting, en intellektuel ejendomsret advokat på DeBund Law Offices i Shanghai.

 

'' Hvis jeg var Baidu, vil jeg lægge 10 til 30 pct. af købesummen som en krænkelse af ophavsretten fond og betale det ud et år eller to senere, betinget af 91 stop piratkopiering,'' sagde han.

 

Baidu og 91 trådløse afviste at kommentere.

 

Analytikere siger 91 trådløse er allerede blevet mere aktive i kampen mod piratkopiering end nogle andre app stores i Kina, nedtagelse krænkende programmer når anmeldes. Men udviklere klager over, at de ikke skal være ansvarlig for patruljerer butikker for overtrædelser; da antallet af butikker og hyppigheden af opdateringer, er opgaven praktisk taget umuligt.

 

Alternative app markeder har trivedes i Kina i mangel af Google Play, som henvender sig til telefoner ved hjælp af virksomhedens Android operativsystemet. Mere end tre fjerdedele af smartphones i Kina brug Android, men Google, som havde en fremtrædende støv-up med Beijing over beskyldninger om censur og netværkssikkerhed, har ikke indført en kinesisk version af app opmagasinere. Alternativer som Qihoo 360, Wandoujia, 91 assistent og HiMarket har fyldt hullet. Mange af de Android apps på disse websteder er berettigede; fordi der er ingen kinesiske Google Play, licens at udviklere i stedet deres apps til de alternative markeder.

 

Men det er en anden sag for alternative apps kompatibel med Apples iOS operativsystemet. Apple integrerer sin hardware og software, så iPhones er konfigureret til at hente programmer kun fra selskabets officielle AppStore. Apple indføre ikke en kinesisk-sproget version af netbutikken indtil 2010, og tillod ikke kreditkorttransaktioner i den lokale valuta indtil et år senere. Som et resultat, besluttede mange kinesiske iPhone ejere at '' jailbreak'' deres telefoner - hacking deres telefoner til at acceptere ansøgninger fra eksterne kilder. De fleste af apps er uautoriserede kopier.

 

Alternative butikker også appellerer til kinesiske smartphone brugernes præference gratis apps. Mens betalt for apps er udbredt i Australien, USA og andre vestlige lande, er kinesiske smartphone brugere tilbageholdende med at betale op foran. I stedet, app udviklerne gøre penge fra reklamer og ved at sælge ekstrafunktioner som særlige beføjelser i et videospil. En procentdel af indtægterne er delt med AppStore.

 

Fragmenteringen af det kinesiske app markedet gør sammenhængen mellem app stores, online services, smartphone beslutningstagere og netoperatører vigtigere. Baidu, for eksempel, har et partnerskab med Apple, som Apple har søgemaskine i kinesiske versioner af sin mobile styresystem. Baidu, til gengæld giver Apple med en andel på Søg reklameindtægter.

 

Tencent har en enormt populære messaging service, WeChat. Alibaba har for nylig købt en andel i den kinesiske version af kvidre, Sina Weibo. På grund af betydningen af forholdet til Apple, kunne Baidu beslutte det gør flere sense lukke 91's alternative iOS på markedet, som tegner sig for en lille del af selskabets virksomhed. Apple afviste at kommentere.

 

Selskabet har ikke været immune over for ophavsret klager i Kina. Sidste år en domstol i Beijing bøde selskab 520.000 renminbi, eller $91,715, finde, at programmer til salg i Apple App Store indeholdt oplysninger, der havde kopieret fra encyklopædier uden tilladelse. Apple har appelleret, siger det ikke var ansvarlig for indholdet af de apps, som var lavet af eksterne udviklere.

 

Der er tegn på, at kinesiske smartphone brugere bliver mere bevidste om ophavsretlige spørgsmål. Et par år siden, mere end halvdelen af iPhones i Kina var jailbroken, analytikere siger, men nu andelen faldet til så lidt som en tredje. Mens jailbreaking ikke er ulovlig, modvirker Apple det, advarer brugere at gøre så kunne underlagt deres telefoner til skadelig software og andre uønskede downloads.

 

Baidu og andre operatører af alternative app stores, kunne en tydelig offentlig holdning mod piratkopiering mening fra en markedsføring synspunkt, analytikere siger.

 

'' Markedet fortsat kaotiske,'' sagde Bryan Wang, analytiker hos Forrester Research. '' Der er par betroede, neutrale parter giver uafhængige oplysninger til forbrugeren. Det skaber en mulighed for en person at vokse deres markedsandel ved at differentiere sig selv med en ren og juridiske tilbyder.''

Add A Comment: