CopyPastehas never been so tasty!

Read It Later

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
277 views

Lees het later met Read It Later

zondag 16 mei 2010, 14:48 - Categorie: Online

Het komt vast wel eens voor dat je een interessant artikel tegenkomt op internet maar niet de tijd hebt om het artikel direct te lezen. Om het artikel op te slaan sla je dan bijvoorbeeld de website tijdelijk op in de favorieten van je browser om het zodoende later te kunnen lezen als het beter uitkomt. Daar is Read It Later op ingesprongen, ontwikkeld door Nate Weiner, "another dude with a lot to read, but not a lot of time." De website is in feite een bookmark manager. Je voegt bookmarklets toe aan je browser om snel websites op te slaan en je reading list te bekijken.

De bookmarklets kunnen onder andere toegevoegd worden aan Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Daarnaast is er ook een iPhone app beschikbaar maar zijn er ook applicaties voor Android en Blackberry. Je hebt wel een account nodig om websites op te kunnen slaan en later terug te halen. Gelezen artikelen kunnen eenvoudig door op het vinkje te klikken worden gemarkeerd als gelezen. Deze verdwijnen dan uit het overzicht maar blijven wel opgeslagen onder 'read' zodat je deze artikelen nog terug kunt halen.

Uitproberen kan op: readitlaterlist.com

Lees het later, online

by Cees Quirijns on 30 July, 2009

read-it-later Hoe vaak gebeurt het je niet. Je krijgt een email binnen met een leuke link, maar hebt geen tijd om hem nu te bekijken. Gevolg: je kijkt er nooit meer naar. Ander voorbeeld. Je bent aan het surfen op het internet en komt een interessant artikel tegen. Telefoontje. Tijd voor lunch. Waar was dat artikel ook al weer?

En zo zijn er nog legio voorbeelden van informatie die we onder ogen krijgen en niet nu, maar later, willen lezen. Bijvoorbeeld tijdens een verloren moment in de trein, wachtend bij de afhaalchinees, vanavond onder het genot van een wijntje etcetera.

Probleem: waar vond ik die informatie nu ook al weer? Oplossing: Read It Later.

  • Installeer Read it Later in je browser en op je mobiele telefoon;
  • Leuk artikel op internet dat je later wil lezen? Even aanvinken in de adresregel van je browser en Read It Later slaat de link automatisch op;
  • Email met een leuke link de je later wil bekijken? Stuur het bericht door naar add@readitlaterlist.com en de link wordt opgeslagen.

Tijd om de informatie te bekijken? Drie opties:

  1. Een click in je browser en het lijstje met nog te lezen informatie verschijnt. Nog een click en je bent bij het artikel;
  2. Een click op je mobiele telefoon en het lijstje met informatie verschijnt. Nog een click en je bekijkt de informatie op je mobiele browser;
  3. Je logt in op de website readitlaterlist.com. Je lijstje verschijnt en een click later ben je bij de informatie.

Geen gedoe, werkt als een trein. Met dank aan lifehacking.nl.

Add A Comment: