CopyPastehas never been so tasty!

Med leiebil i Russland

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
49 views

Om du tenker deg til Russland med leiebil bør du starte planleggingen tidlig, gjerne et halvt års tid før du skal reise. Du trenger visum og for å få dette trenger du en invitasjon fra en russisk borger. Skal du bo på hotell ordner de med dette for deg. Skal du bo privat må du regne med at dette tar tid. Det kan gå inntil 2 måneder om dine bekjente i Russland skal sende inn søknad og få svar på denne. Husk at det om sommeren kan være kø på konsulatet så da tar alt litt lenger tid. Husk også å søke visum for en litt lengre periode enn du har planlagt å bruke på turen, det kan være lurt å ha noen ekstra dager å gå på.

Skal du kjøre med
leiebil kan du enten leie bil i for eksempel Norge, Sverige eller Finland og kjøre inn i Russland med denne. Eller du kan velge den lettere løsningen med å fly til for eksempel Moskva og leie en bil der.Vi reiste fra Norge via Stocholm og med båt til Helsinki. Det var en fin tur, og veiene i Sverige og Finnland er fine og av høy standard. Fra Helsinki til den russiske grensen er det ca 200 km.Da vi kom til grensen måtte vi ut av leiebilen vår og inn på den finske tollstasjonen. Der sjekket de passene våre. Etterpå kjørte vi til en tilsvarende russisk kontrollpost. Der sjekket de pass, visum og antall passasjerer i bilen.Deretter kjørte vi til grenseovergangen. Der måtte vi nok en gang forlate bilen. Her fikk vi immigrasjonskort for alle med norsk pass. Dette skal fylles ut i 2 eksemplarer. Den ene beholder tollen, den andre må en ha med seg når en skal forlate Russland.


Så må det fylles ut et deklarasjonsskjema for bilen. Du må forsikre deg om at leiebilfirmaet har lagt vognkortet i leiebilen din.Etterpå måtte vi inn på et kontor å betale 100 rubler (ca 25kr), kvitteringen vi fikk måtte vi levere en til en annen funkjsonær som fylte ut et forsikringsskjema. Det koster forskjellig alt etter hvilken bil en har, Golf 1.4 ca 450 KR.Når dette er gjort setter en seg inn i leiebilen igjen og venter til en blir vinket frem til kontroll av bil og eventuell bagasje. Bagasjerom og skiboks må åpnes for innsyn. Når dette er gjort kan en endelig kjøre. Russerne har en regel om at om du har baby i bilen så kan du kjøre foran køen. Etter noen kilometer er det en ny kontrollpost, men den er en kjapp sak.Ut av Russland skal en levere immigrasjonkortet (det du fylte ut 2 av ved innreise), vise deklarasjonskort og vognkort. Det kan fort gå noen timer her også. Har du baby, kjør forbi køen.

Bor en privat må den som har invitert deg, samt du selv, registrere dere innen 3 dager. Ta da med pass, kopi av pass, kopi av visum og immigrasjonskort som skal stemples.Så er det bare å nyte ferien. Vi har hørt noen skrekkhistorier, men der som alle andre plasser gjelder det å tenke over hva en gjør. Vise respekt og oppføre deg som gjest.Engelskkunnskapene i Russland er ikke så gode hos folk flest. Hvis du ikke har med en som kan russisk vil jeg anbefale å kjøpe en russisk-norsk ordbok.

Kjørekulturen er ikke som i Norge. Kjør forsiktig og regn med at det kommer en galning rundt neste sving. Hovedveier er ganske ok, lokale veier kan være av ymse kvalitet.


God tur med leiebil i Russland.

Leiebilen.no tilbyr billig leiebil og bilutleie fra hele 600 forskjellige selskaper. Vi har selvsagt med alle de største selskapene som Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage, Budget og rent-a-wreck. For more information please visit:- leiebilen.no

Add A Comment: