CopyPastehas never been so tasty!

READMEO

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
198 views

http://beertjes.blogspot.com/2010/10/readmeo.html

readmeo,read later, save, bookmarklet, bookmarks, links, email, twitter 
Sla interessante links meteen en gemakkelijk op met behulp van de Readmeo bookmarklet. Daarna kun je de links die je opgeslagen hebt altijd weer bekijken, wanneer het je het beste uitkomt. Daarnaast kun je ook links via een email en via Twitter toevoegen aan je account.
 

Efficienter online lezen. Hoe doe ik dat?

Geplaatst op 13 december 2010. Tags: efficient lezen, extension, Lifehacking, Readmeo

Readmeo.com

Bewust of onbewust kom ik tijdens een dagje surfen vaak een flink aantal interessante verhalen tegen. Helaas ontbreekt het me, en ik zal hier niet alleen in staan, vaak aan tijd om alles aandachtig door te nemen. Een kladblokje met interessante url’s of bijvoorbeeld een mailtje naar mezelf met een aantal links moet er dan voor zorgen dat ik toch lees wat ik wil lezen. Maar er is een handigere manier om je te helpen onthouden wat je nog eens rustig door moet nemen en dit ook nog eens sneller te doen!

Handig url’s bewaren

Readmeo is de dienst die uitkomst biedt. In de basis is het een eenvoudig online notitiesysteem waar je url’s op een centrale plek in zelf aan te maken mapjes op kunt slaan. Een account aanmaken wijst zichzelf en vereist niet meer dan het invullen van een username, password en e-mailadres.

Dankzij een handige bookmarklet voor IE en Firefox en aparte extensions voor Chrome en Safari is het opslaan van url’s erg eenvoudig. Ook is het mogelijk links op te slaan via een DM in Twitter of per e-mail. Als kers op de taart beschikt Readmeo ook over een mobiele variant, zodat je het in de trein naar huis nog even rustig op een lezen kunt zetten.

Weg met die overbodige opmaak

Artikel - opmaak = sneller lezen Artikel - opmaak = sneller lezen (klik voor groot)

Readmeo biedt je vervolgens de mogelijkheid de opgeslagen url’s in de originele weergave of zonder ‘opsmuk’ te lezen. Het lezen van de opmaakloze variant, waarbij alleen de body, foto, tussenkopjes en links van een artikel bewaard blijven, moet er voor zorgen dat je makkelijker en sneller leest. In deze weergave kun je er bovendien voor kiezen de tekst te vergroten of te verkleinen, weer te geven in Serif of witte letters op een zwarte achtergrond te lezen.


Maar wacht, er is meer!

Uiteraard zijn er meer diensten als Readmeo beschikbaar. Hier vind je er bijvoorbeeld nog vier. Zelf een nog handiger, sneller of nuttiger alternatief? Laat ‘t ons weten in de comments!

Add A Comment: