CopyPastehas never been so tasty!

Web Album Generator

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
168 views

Web Album Generator: fotoalbum maken

http://computertotaal.nl/article/2319/web-album-generator-fotoalbum-maken.html

 

Kees Krick 05 aug. 2008 09:58
Web Album Generator: fotoalbum maken

Wat is er leuker dan na uw vakantie uw ervaringen en belevenissen delen met anderen? De vele foto's die u waarschijnlijk hebt gemaakt, lenen zich hier uitstekend voor. Met Web Album Generator kunt u met minimale inspanning een schitterend digitaal fotoalbum maken.

 

Met minimale inspanning een schitterend fotoalbum

Wat is er leuker dan na uw vakantie uw ervaringen en belevenissen delen met anderen? De vele foto’s die u waarschijnlijk hebt gemaakt lenen zich hier uitstekend voor. Met Web Album Generator kunt u met minimale inspanning een schitterend digitaal fotoalbum maken.
Het programma is niet bedoeld om uw foto’s te beheren. Het is aan te raden de foto’s voor uw album eerst in een aparte map te kopiëren, zodat u alles in één keer kunt selecteren. Voor het ordenen, uitkiezen en kopiëren van de gewenste foto’s, kunt u een programma naar keuze gebruiken, zoals Picasa.

Zodra u Web Album Generator hebt gedownload en opgestart, ziet u aan de linkerkant de stappen die u moet doorlopen. Met Add photos voegt u foto’s aan het fotoalbum toe. Als alle beelden in één map staan, kiest u voor Photos / Import Folder of Photos. Eventueel kunt u de afbeeldingen met de optie Sort Photos in een andere volgorde zetten. U kunt kiezen uit titel, datum, of bestandsnaam. Liever zelf de volgorde bepalen? Dat kan door de Alt-toets ingedrukt te houden en met de cursortoetsen uw foto’s te verslepen.

Met Add Photos voegt u foto’s toe, die u daarna nog kunt sorteren.

Per foto kunt u een titel en een beschrijving opgeven. Zo ziet uw publiek straks niet alleen de plaatjes, maar valt ook te lezen wat u hebt meegemaakt. De volgende stap is het roteren van staande foto’s met Rotate Current Photo. Het programma roteert uw foto’s namelijk niet automatisch, zelfs niet als uw camera een sensor heeft die detecteert hoe u het apparaat vasthoudt. Doorloop daarom uw selectie even met de cursortoets, dan is het zo gepiept.

De indeling van het fotoalbum bepaalt u helemaal zelf.

Nu kunt u het album genereren met Generate Web Album. U geeft aan hoe u wilt dat het album er uit komt te zien. Zoals de titel, een korte omschrijving en de te gebruiken kleuren. Het album bestaat uit een of meer pagina’s met miniaturen, afhankelijk van het aantal foto’s dat u erin zet. U kunt zelf het aantal miniaturen per pagina bepalen, door de grootte en het aantal rijen en kolommen op te geven. Elke miniatuur is aan te klikken, waarna de foto groot op het scherm wordt getoond. Als u dat wilt, wordt er een navigatiebalk boven of onder geplaatst. Hierin zijn de voorgaande en volgende miniaturen alvast te zien. Zo springt u snel van de ene naar de andere foto.

Een navigatiebalk behoort tot de mogelijkheden.

Foto’s mogen op originele grootte in uw album geplaatst worden, maar dat is niet altijd aan te raden. Een verkleinde versie is voor een presentatie op internet meer dan voldoende. Het scheelt een heleboel ruimte en daarnaast zal het uploaden en bekijken van het album een stuk sneller gaan. Zet u het album niet online, dan kunt u gerust voor een groter formaat kiezen.

Tot slot selecteert u de map waarin het album moet worden neergezet. Als u dubbelklikt op het bestand index.html, verschijnt het fotoalbum op het scherm. De complete map kunt u naar een draagbaar medium kopiëren, zoals een usb-stick of een externe schijf. U kunt de map ook op een cd of dvd branden, of met ftp op een website neerzetten.

De gegenereerde html-bestanden kunt u aanpassen, bijvoorbeeld om ze naadloos in uw website te integreren. Dat kan een aardige klus zijn, want per foto is een html-bestandje aanwezig. Handiger is het om vooraf via File / Edit Stylesheet Template enkele zaken goed in te stellen.

Web Album Generator
Freeware
Taal Engels
Medium 800 KB download
OS Windows 98/Me/NT4/2000/XP/Vista
Maker ornj.net

Add A Comment: