CopyPastehas never been so tasty!

Å leve og kjøre bil i Marokko

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
59 views

Marokko e et land fullt av motsetninger, som de fleste uland. I trafikken konkurrerer de nyeste modellene fra Stuttgart med hestevogner, eselkjerrer og lastebiler og gaffeltrucker av ubestemmelig opprinnelse og årgang. Og noen ganger oss andre med mer vanlige kjøretøy.

Så det å leie bil og kjøre egen leiebil i landet kan ofte være en utfordring. Det er en fordel å booke bil utleie fra et nettfirma før du kommer til landet.

For å holde oss litt til trafikken, som er ganske overveldende når man første gang kommer til Casablanca, forbløffes man stadig av hvor mange "Petit Taxi", som kan bli presset sammen i hvert kjørefelt. Selv om det er merket for 3 felt kan du ofte se 4 og 5 biler i bredden! Dette gir deg som sjåfør klare utfordringer.

En Petit Taxi er vanligvis en lokalt produsert Fiat Uno Diesel med fire dører eller Peugeot 205 Diesel, og i begge tilfelle røde, og med fast solskjerm av tre som umuliggjør sikt til venstre, og av samme grunn unnskylder uautoriserte venstresvinger, ofte med interessante ulykker og animerte diskusjoner til følge. Man legger ikke mye vekt på trafikklys, særlig ikke fotgjengerne som ennå ikke er begunstiget med slik luksus, selv i Casablanca med anslagsvis 6 millioner innbyggere. Du skal være en god sjåfør for å ta vare på din leiebil i denne trafikken!

Petit drosjer, Casablanca

Marokko er et av de fire Maghreb landene hvis du teller Libya, Det har en befolkning på ca. 30 millioner, hvorav mer enn halvparten er analfabeter. Faktisk viser uoffisiell statistikk hele 70 % analfabetisme. BNP per innbygger er USD 3 600 per innbygger mot Algerie USD 4 700 per innbygger (eller USD 23 800 i Danmark). Allikevel vil du finne en parabolantenne på selv den minste hybel, og antallet GSM-abonnenter har oversteget 3,5 millioner i slutten av 2001 mot vel 100.000 i 1998. Det må sies at mer enn 90 % av disse er forhåndsbetalte abonnement, som trolig aldri blir fornyet, men det er vel prestisjefylte å eie en mobiltelefon, selv om det ikke kan brukes til noe.

Landet Vest-Sahara er ikke godkjent av Marokko. Dette stykke ørkenen er offisielt en del av Marokko, og skulle en forville seg til Mauritania vil man ikke passere noen grenser på veien. I utkanten av Casablanca står det et skilt til Laayone 1250 km og 1750 km Dakhla. Dakhla er best kjent for sine store fangster av blekksprut som sendes ut på skip via Agadir. Du bør være forsiktig med å kjøre din leiebil inn i dette området.

Oukaimeden

Mange som besøker Marokko som en slags testland for å teste sin firehjulsdrevne bil gjennom Afrika eller som en syretest på om de har lyst på å reise i den muslimske verden. For Marokko er mer et arabisk land enn et afrikansk land. Trenger du bilutleie er det mange firmaer som tilbyr gode firehjulsdrevne leiebiler i landet.

Andre er fascinert av den utrolig vakre naturen i Rif-fjellene, som starter på Gibraltar-stredet og siden går over Atlasfjellene, som kulminerte i Toubkal Massif på nesten 4.200 meters høyde . Her kan du nyte slalåm i januar og februar, og selv om det ikke europeisk standard så har du i alle fall gått på ski på det afrikanske kontinentet. Her er det viktig med en bil med gode dekk!

Kjøreturen fra Tanger til Casablanca, som for det meste består av fin motorvei, avslører de fineste hvite sandstrendene det meste av veien, og dette fortsetter helt til Agadir og er bare i visse deler avbrutt av vakre fjellformasjoner. I innlandet er det nok av muligheter til å ta en avstikker fra veien og prate med den vennlige lokalbefolkningen, selv om all kommunikasjon ofte starter med å tigge etter pengene. Kanskje en feil i oppdragelsen, "ser du en fremmed så spør umiddelbart om penger." Det er viktig å komme seg ut av bilen og ta en stopp av og til.

Marrakech er selvsagt et kapittel for seg selv. Her har alle rike franskmenn med respekt for varme vintre naturligvis sitt vinter palass liggende, slik som flere andre velstående amerikanere og britiske sjøoffiserer. Klimaet er nærmest uutholdelig fra juni til september med dagtemperaturer rundt 40-45 grader og svært tørt, men en hyggelig kontrast til de kalde og fuktige kystbyene i vintermånedene. Om du våger deg ut på veiene i denne sommervarmen bør du sjekke at du har en solid leiebil som tåler høy varme og har gode dekk og god air-condition!

I tillegg er byen selvsagt kjent for sin omfangsrike medina og ikke minst gjøglerplassen Djemaa el Fna, der kobraslanger reiser seg til fløytelyder og apekatter samler mynter for historiefortellere og ildslukere. Om kvelden forvandlet hele plassen til et stort røykende kjøkken av boder som tilbyr mange interessante retter. Meget interessant alt sammen. Du finner en og annen scooter som kjører inne i folkemengden, men prøv ikke å komme inn her med leiebil!

Leiebilen.no tilbyr Billig Leiebil og bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, flyttebil Advantage og Budget. Rimelig Leiebil Vi garanterer derfor svrt lave priser! Biler i alle fasonger: Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil. For more information please visit :- leiebilen.no

Add A Comment: