CopyPastehas never been so tasty!

Hvor langt kommer man på 1 uke med leiebil?

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
80 views

Jeg og to kompiser skal til USA om ca to måneder. Vi skal være en uke i Los Angeles, en uke i Las Vegas og så tenkte vi å skaffe oss en rimelig leiebil i en uke. Noen som har forslag til hvor vi burde kjøre og hva vi burde se? En uke er jo ganske lang tid, så vi burde rekke rundt en del. Det er svære avstander der, så det kan kanskje bli litt begrenset.

 Først av alt så misunner jeg dere turen, det kommer nok til å bli en knalltur.
En uke i Las Vegas er akkurat passe mener jeg, i alle fall hvis dere er glad i å feste litt og også hvis dere liker å spille Poker eller Blackjack.

De åpenbare tingene dere burde gjøre, med utgangspunkt i leiebil en uke fra Las Vegas, er selvsagt Hoover Dam (som ligger bare en time fra Las Vegas) og Grand Canyon, som er en god dagsreise unna.

Jeg har "brent" meg tidligere på å ønske å få med så mye som mulig når jeg kjører rundt i leiebil, så hvis jeg var dere ville jeg konsentrert meg om noen få byer/steder på ukesturen.

Et forslag er å kjøre til Phoenix, Arizona etter at dere har vært i Grand Canyon, og etter Phoenix sette kursen mot Tombstone, helt sør i Arizona. Hvis dere har sett noen westernfilmer vil Tombstone med OK Corral og Big Nose Katies saloon være en sikker vinner. Når dere er i Tombstone er ikke Mexicogrensen langt unna, så kanskje en avstikker dit kan være å anbefale. Vet dog ikke om noen byer og sånn, har kun vært i Tijuana, over fra San Diego. Det var en grei dagstur, selv om meksikanerne viste seg å være meget innpåslitne og masete. Det var også veldig trist å se alle de skitne meksikanske barna som tigget på alle offentlige plasser og gater.

Å kjøre til San Diego er også et alternativ, dette kan for så vidt kombineres med Phoenix / Tombstone, men da prater vi mye kjøring og store avstander. San Diego er en koselig by, og hvis man liker dyreliv er det greit å slå i hjel både en og to og tre dager i San Diego Zoo, San Diego Wild Animal Park og Sea World San Diego.

Hvis dere kjører den veien MÅ dere stoppe i Valencia, California, hvor parken "Six Flags California" ligger. Det er den kuleste fornøyelsesparken/tivoliet jeg har vært på noen gang.
Når vi er inne på karuseller, i Primm, Nevada, på grensen til California, kun 30 minutter vest for Las Vegas ligger "Buffalo Bills" - rangert som verdens tredje råeste berg- og dalbane, helt sinnsyk opplevelse, for de som liker sånt :-)

I Nevada vil jeg også anbefale Virginia City, som ligger helt nord i staten, noen timer øst for San Francisco. Virginia City er en autentisk gullgraverby, hvor blant annet Mark Twain har vært redaktør for den lokale avisen en gang i tiden. For litt over hundre år siden var faktisk Virginia City den største byen mellom vestkysten og Chicago - det er den ikke nå lenger, men den er full av koselige små private hoteller og herberger - og en rekke suvenir - og gavebutikker - uten at den mister sjarmen av den grunnen.


Reno ligger dessuten kun en snirklete 35 minutters kjøretur unna Virginia City, Reno er en "gamblingby", et lite miniatyr Las Vegas.
Dersom dere drar til Virginia City anbefaler jeg absolutt at dere tar dere de 5 timene det tar å kjøre over Donner-passet til San Francisco og bruker et par dager der også - San Francisco er unik, selv om tåka ofte ligger tjukk finnes det ikke noe bedre sted å være, synes mange.

Husk å passe godt på leiebilen, en rimelig leiebil kan godt bli til en dyr leiebil om en krasjer eller kommer ut for tyveri eller lignende.

Dette ble kanskje litt rotete, jeg kan godt gi flere råd, svare på spørsmål dersom du lurer på noe, eller vil ha hjelp til å sette opp en reiserute eller noe annet. Det er bare å si fra :-)

Mvh Tranen

 Leiebilen.no tilbyr billig leiebil og bilutleie fra hele 600 forskjellige selskaper. Vi har selvsagt med alle de største selskapene som Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage, Budget og rent-a-wreck. For more information please visit:- leiebilen.no

Add A Comment: