CopyPastehas never been so tasty!

Bradley Associates: Straat ruzie in Cuba

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 1
70 views

Source

HAVANA keer — ik schrijf uit het oogpunt van een Canadese toerist. Iemand anders zal hebben om te vertellen hoe dit wordt ervaren door de Cubanen.

 

Houd in gedachten ook dat ik een senior uit een gematigd klimaat ben en mei al een hete maand in Cuba is. Dus ik ging in de ochtend soms na zeer weinig slaap en dus enigszins prikkelbaar.

 

Onze koor koos de Hotel Ingleterra. Dit was een geweldige locatie, recht in het hart van Havana. Het betekende ook dat een uitstekende Cubaanse band net onder onze venster tot 2:00 uur in de ochtend speelde.

 

De uitdrukking "straat ruzie" is ontleend aan de Lonely Planet. Volgens de Lonely Planet "...Havana is een relatief veilige stad – met name als in vergelijking met andere Latijns-Amerikaanse hoofdsteden." Een van onze leden koor bevestigd dat dit, op basis van zijn reizen naar Mexico.

 

Zelfs zo, delen van Havana herinnerde me aan sommige stad blokkeert in Vancouver waar u nog gedurende 30 seconden zonder wordt benaderd door iemand die wil geld kan niet tegen.

Dus wat was het gedoe? Ten eerste, een heleboel mensen wilde verkopen ons spullen. Ik wil wedden dat ik niet de slechts Canadese die graag winkelen in stilte en anonimiteit ben, vermijden van contact met verkopers totdat het is absoluut noodzakelijk. Dit is een culturele verschil.

 

Ik herinner me een Cubaanse vrouw die leek heel gefrustreerd dat haar benadering van mij gewoon veroorzaakt me om verder te gaan. Het is moeilijk om te winkelen anoniem als u bent uitgenodigd om stap in een klein prive-woning.

 

U zou op sommige plaatsen worden benaderd door een fietstaxi. Vier seconden nadat u beleefd had gezegd zou geen, een andere bestuurder, die de eerste gedachtewisseling hadden meegemaakt, dan bieden een taxi. Onze beleefdheid begon te dragen dun.

 

Vervolgens werden de "jinoteros." Jinotero is afgeleid van het Cubaanse woord voor jockey. De jinoteros "jockey" of manipuleren van toeristen. Drie van onze leden koor uit op zoek naar een restaurant op een avond waren en viel in handen van sommige jinoteros.

 

Ze werden opgelicht voor $100.00. Niet een verpletterende verlies, maar een vrij goed te nemen voor de jinoteros.

 

$31,00 van die ging naar het kopen van een zak van melkpoeder, zogenaamd voor een baby. Mijn gok is dat de melk was teruggekeerd naar de winkel en het geld verdeeld tussen de winkel en de jinoteros.

 

De "melk voor mijn baby"-aanpak is heel gebruikelijk. Ik kreeg te horen dat in feite melk wordt zwaar gesubsidieerd voor kinderen totdat ze 8 jaar oud.

 

"Ik ben een bewaker" is een andere gemeenschappelijke benadering. U betaalt waarschijnlijk deze persoon te houden met u en u beschermen tegen straat ruzie.

 

We liepen ook in bedelaars. Niet overal, maar waar waren er concentraties van toeristen. Twee incidenten blijven in mijn gedachten. Eenmaal, zoals wij aan boord van onze bus, was er een vrouw met een jongen. Ze was dun en verwilderd en leek opgewonden te staan in de buurt van zo veel mensen met geld, maar tegelijkertijd bang te maken een directe aanpak.

 

Een andere ochtend, als we onze bus naderde, zag ik een oudere vrouw niet op zoek geheel goed en bewegende langzaam naar de bus. Nadat we op de bus waren, was ze nog steeds op de stoep, huilen nu. Een van onze leden koor ingespannen om uit de bus, deze vrouw aanpak, en geven haar wat geld. Dit was een zeer menselijk antwoord en weliswaar het juiste ding om te doen.

 

Als het was, dan shame on me voor het passief kijken naar deze hele scène. Deze vrouw handelde? Ik geloof het niet. Als ze was, verdient ze een Oscar.

 

U kunt zelfs in het centrum van Havana straat ruzie vermijden als je vroeg in de ochtend. Een vrouw in onze koor zou gaan lopen voor het ontbijt, zonder problemen. En onze reis naar Ciudad Libertad was vrij gedoe. Alles wat die we hebben elkaar ontmoet waren vriendelijke mensen die hun best deden om te helpen ons ondanks de taalbarrière tussen ons.

Comments

  • annedein
    zeer interessante dingen

Add A Comment: