CopyPastehas never been so tasty!

Her er hvordan du kan beskytte mot identitetstyveri

by aloha23

  • 0
  • 0
  • 1
49 views

Abney og associates

 

Kilde

 

Spørsmål: kan du gi litt informasjon om å beskytte deg mot identitetstyveri? Jeg er pensjonert med en begrenset inntekt og beskjedne ressurser så jeg ikke kan råd til å ha noe skje.

 

A: identitetstyveri skjer når noen klarer å få tak i en annen individets personlig informasjon (uten din tillatelse) og bruker dette til å begå svindel eller andre forbrytelser. Dette skjer oftere enn du skulle tro, og kan være et mareritt å rette opp.

 

Federal Deposit Insurance Corporation oppfordrer sterkt folk til å ta følgende trinn for å forhindre identitetstyveri:

 

1. Beskytte personnummer, kredittkort og debet kort nummer, PINs og passord. Under ingen omstendigheter skal du gi denne informasjonen til noen med mindre du er i stand til å kontrollere ektheten til kilden å gjøre forespørselen. Begrense den personlige informasjonen du bære med deg mens ute i offentligheten. Vurdere hva en tyv ville være i stand til å lære om deg hvis lommeboken eller vesken ble stjålet. Være oppmerksom på andre personer i nærheten når du bruker en Minibank, være så forsiktig som mulig når du skriver inn PIN-koden.

 

2. Beskytte din innkommende og utgående e-post. Fjerne e-post så snart etter blir levert som mulig, bør du vurdere å ha noen du stoler plukke opp e-post hvis du vil være borte fra hjemmet for en lengre periode. Et annet alternativ er å kontakte postkontoret og be om et tak på all e-post før du kommer tilbake. Mens det er definitivt mer praktisk å forlate utgående e-post for å plukke opp av teleoperatøren e det er mye tryggere å putte det direkte i en postboks eller postkontoret.

 

3. Registrer deg for direkte innskudd, dette reduserer muligheten for at noen stjele en sjekk og smi signaturen.

 

4. Holde søppelet ren; Selv om dette kan høres morsomt kan søppel være en skattekiste for uærlig personer. Bruk en makuleringsmaskin før du kaster noen papirer som kan inneholde identifikasjonsinformasjon (ellers rip i små biter). Også fjerne etiketter fra resept flasker før du kaster ut.

 

5. Sjekk din kontoutskrifter og kredittkort regninger. Se nøye gjennom hver transaksjon for å sikre at det er ingen avvik. Hvis en setning er uvanlig sent må du ringe kundeservice for å sikre at dette ikke har blitt stjålet.

 

6. Se gjennom kreditt rapporten årlig for Advarsel tegn på aktivitet som ikke er kjent, og som kan være første indikasjonen på noen har brukt din identifikasjon for å registrere deg for et kredittkort eller lån.

 

7. Unngå identitetstyveri på Internett. Vær forsiktig i å gi personlig informasjon på et nettsted, med mindre det er klart informasjon om hvordan dette vil være beskyttet. Vær spesielt forsiktig med uønsket e-post.

 

For mer informasjon eller for å planlegge en avtale ringe 1-800-892-0890. Har du et spørsmål? Vi oppfordrer kommentarer og forespørsler fra våre lesere. Direkte korrespondanse til ro@esmv.org eller eldre tjenester av Merrimack Valley, Inc. 360 Merrimack Street B #5, Lawrence, MA 01843. Rosanne DiStefano er administrerende direktør i eldre tjenester av Merrimack Valley, Inc.

 

Comments

  • mardie2013
    Hello, how’s it going? Just shared this post with a colleague, we had a good time reading because both of us are I.T students and we are current discussing the same topic about latest internet technology as well as cyber crimes.

Add A Comment: