CopyPastehas never been so tasty!

AIRDROPPER

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
224 views

Krijg zelfs de grootste bestanden thuisgeleverd op je harde schijf

Parachutedrop 

Voor sommige problemen biedt het internet zoveel oplossingen dat je na verloop van tijd door de bomen weer het bos niet meer ziet. Neem nu het versturen van grote bestanden: via mail lukt het vaak niet, maar gelukkig zijn er letterlijk tientallen websites waar je de files tijdelijk kunt parkeren. Die werken stuk voor stuk prima maar bieden tegenover elkaar amper enige meerwaarde.

Airdropper steekt er wat dat betreft met kop en schouders bovenuit. De site laat de afzender immers toe zonder extra software en zonder zich te moeten registreren bestanden te uploaden, maar geeft aan de ontvanger een leuk extraatje: de files in kwestie komen rechtstreeks op je harde schijf terecht, in een mapje naar keuze.

Achter de schermen maakt Airdropper immers gebruik van Dropbox, software die ervoor zorgt dat één welbepaalde folder op je pc automatisch met het web en met andere toestellen gesynchroniseerd blijft. Een bespreking van die tool lees je hier.

De essentie is echter dat je vanaf de site van Airdropper een mail stuurt naar je tegenpartij - met zo nodig een korte uitleg over de files(s) die je nodig hebt. De mail bevat een link die rechtstreeks naar een uploadscherm voert. De bestanden die op die manier verstuurd hebben staan dan enkele seconden later op je harde schijf. Handiger kan bijna niet en uiteraard heeft de afzender zelf geen Dropbox nodig.

Airdropper en Dropbox zijn beide gratis en bieden je tot 2 gigabyte aan opslag aan. Zoals steeds geldt enige voorzichtigheid wanneer je gevoelige informatie wil versturen. In dit geval kunnen immers 2 externe partijen toegang krijgen tot je bestanden - niet, voor alle duidelijkheid, dat we ook maar vermoeden dat ze zich daarmee zouden bezighouden.

http://blogs.tijd.be/tzine/2010/09/krijg-zelfs-de-grootste-bestanden-thuisgeleverd-op-je-harde-schijf.html

Add A Comment: