CopyPastehas never been so tasty!

Niet maken dat donatie aan een goed doel?Kijk uit voor fraud

by hannahchi15

  • 0
  • 0
  • 1
175 views

Source

 

Fraudeurs rekenen op de laatste. Kleine transacties, of "microcharges," zoals deze zijn eigenlijk test die aangeven dat er nog grotere fraude komen, zegt John Breyault, vice president van de National Consumers League en hoofd van haar inspanningen voor de bestrijding van fraude, met inbegrip van Fraud.org. In veel gevallen de liefdadigheid op uw factuur is echt en het tijdelijk een kleine donatie van u ontvangen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

 

Weerloos wereldverbeteraars

Waarom de fraudeurs liefdadigheidsinstellingen in hun credit kaart-schemes betrekken?

 

Maar misschien op de grotere reden: "Liefdadigheidsinstellingen vormen vaak een gemakkelijke prooi, helaas," zegt Avivah Litan, een veiligheids- en fraude analist van Gartner, een internationaal technologiebedrijf onderzoek en raadgevend bedrijf. "Non-profitorganisaties verwacht niet mensen om online donaties met gestolen creditcards, dus ze vaak geen geavanceerde fraude preventie programma's hebben." Als ze dat deed, zou waarschijnlijk de liefdadigheid online betaling verwerkingssystemen markeren bepaalde transacties als verdacht en weigeren, zegt Litan.

 

Oude zwendel, verse twist

Wanneer liefdadigheidsinstellingen zijn betrokken, is de zwendel iets anders. Non-profitorganisaties legitieme daadwerkelijk ontvangen de donaties--tijdelijk. Uiteindelijk, hoewel, moeten ze het geld terug. "Dat is ongelooflijk teleurstellend. Een goed doel kan denk dat ze net een ongevraagde 1.000 dollar donatie, en een week later, ze hebben te geven het terug omdat het is nep,"zegt Litan.

 

Bijvoorbeeld, in mei 2013 kondigde de Ierse Jack & Jill kinderen Stichting dat het was meer dan 130.000 euro in frauduleuze creditcard donaties teruggekeerd. De Stichting heeft de bijdragen ontvangen over een periode van zes weken, in hoeveelheden variërend van 2 cent naar 3.000 euro--alle frauduleus geladen aan particuliere credit cards.

 

Fraude kosten

Dit soort grootschalige fraude kan tijdelijk een liefdadigheid reputatie, litteken aangezien consumenten zorgen kunnen dat de non-profit donatie accepteren website niet veilig is. Credit card fraude kan ook liefdadigheidsinstellingen tijd en geld kosten. Wanneer een frauduleuze betaling naar het goede doel van consumentengeschillen (of de liefdadigheid creditcardprocessor de fraude detecteert), moeten het geld donaties worden terugbetaald. Dat proces kan tijdrovend zijn voor de organisatie stafleden. Bovendien, credit card processors en banken meestal kosten $15 tot $25 voor "charge-backs", of klant restituties, volgens Breyault.

 

Bovendien zegt Hammermaster betalingsprocessors kunnen doen veel om te helpen hun non-profitorganisatie klanten toekomstige fraude te voorkomen. Bijvoorbeeld, moeten creditcard processoren met solide ervaring in e-commerce kunnen verdachte online transacties, zoals meerdere donaties vanuit een enkele computer Internet Protocol-adres, of donaties komen in ongewoon snel automatisch worden gedetecteerd. "Als een goed doel meestal 100 donaties per dag krijgt, dan plotseling 100 donaties in een minuut, dat is niet normaal ontvangt," zegt Hammermaster. "Deze activiteit moet onmiddellijk kick om een waarschuwing dat een deskundige van de fraude kijken naar de transacties en erachter te komen wat gaande is er."

 

Liefdadigheidsinstellingen die online donaties accepteren kunnen ook donatie minima instellen in hun fraude software. Bijvoorbeeld, als een goed doel zelden donaties onder $5 ontvangt, kunt het card processing bedrijf instellen zijn systeem automatisch markeren van alle binnenkomende giften minder dan dat bedrag.

 

Als een online handelaar zegt Hammermaster elke liefdadigheid moet controleren of transacties door te eisen dat donoren om de drie of vier cijfers kaart verificatiecode op de achterkant van de meeste creditcards, evenals hun mailing adressen. Deze codes kunnen helpen ervoor zorgen dat de creditcard wordt gebruikt overeenkomt met het gegeven adres en, in het geval van de drie-cijferige code is fysiek in bezit van de kaarthouder. Oplichters zelden krijgen kaarthouders adressen of verificatie codes, zegt Hammermaster.

 

Comments

  • ellylasper1591
    I must say, as a lot as I enjoyed reading what you had to say, I couldnt support but shed interest right after a even though. Its as in the event you had a great grasp on the topic matter.

Add A Comment: