CopyPastehas never been so tasty!

Den potentiella faran av Facebook "märkning"

by ino2george

  • 1
  • 0
  • 0
41 views

Source | Undrar varför Facebook är så entusiastisk över tagga alla, särskilt på deras ansikten? De ett massivt en enorm databas med ansikts profiler som kan kopplas till en matris av personlig information. Över 500 miljoner människor runt om i världen har villigt upp – och i princip gett – Facebook ca 90 miljarder bilder, som i detta data-driven, säkerhet-besatt era betyder Facebook sitter på boet som erbjuder ett gyllene ägg efter den andra. För att utnyttja detta näste av gyllene ägg ytterligare, förvärvade Facebook Face.com, ett företag som specialiserat sig på tekniken för ansiktsigenkänning, vilket endast bekräftar ingående av aldrig tidigare skådad forskning som utförs av Carnegie Mellon University att Facebook "har i huvudsak blivit en världsomspännande foto identifiering databas."

 

Idén utvecklas – och inte bara via Facebook – är att du (eller polis, FBI, CIA, marknadsföring företag, ogärningsmän eller vem) kommer att kunna hålla upp en smart telefon offentligt och skanna varje ansikte som det går förbi. Tekniken för ansiktsigenkänning, i själva verket används redan av den privata sektorn i high-end butiker som försöker identifiera kändis shoppare när de går in genom dörren. Därefter kommer de att identifiera dig.

 

Inte bara kommer ansiktsigenkänning programvara/app berätta med fantastisk exakthet som varje person är, det kommer sannolikt också att kunna länka till privat information som adresser, telefonnummer, arbetsgivare, som dina vänner är och om du gick på college.

 

Om du undrar hur jag vet om detta, jag var på en blogger-konferens i Park City, Utah och en break-out session var titeln, "Vad är den sociala nätverk teknologin i framtiden." Scenariot ansikte-tracking beskrevs som oundvikligt, trots integritetsfrågor. Det noterades att Facebook, som hade kämpat för att hitta ett sätt att tjäna pengar på sin tjänst, är helt redo att göra mega-dollar från den massiva mängden data de ansamlas genom våra egna oskyldiga samtycke.

 

Ett sätt runt detta är att inte tag — eller tag en intetsägande avsnitt i bilden som en bakgrund träd, vilket är vad jag nu gör, när jag väljer att tag. Of Course, att avstå från att publicera personliga bilder är det bästa alternativet, men: a) vad kul är Facebook om du inte kan skicka bilder och b) du inte kan kontrollera vad din farbror-Bob, rumskompis eller tonårig vän beslutar att ladda upp och tag. Du kan också besöka sekretessinställningen på din Facebook-sida och delvis välja bort märkning funktioner – men den här funktionen kommer inte att hindra Facebook från gruvdrift biometrisk information i dina bilder.

 

Det är tyvärr för sent för mig. Jag har massor av ansikts bilder märkta med mitt namn och därefter Facebook känner redan mig, vilket framgår av Facebook till synes vänliga erbjudande att tagga mig i otaggade foton.

 

Vad verkar en gång verkade som en ofarlig gest (ansiktsbehandling taggning) och ett bra sätt att dela foton med vänner och familj, nu allt läskigt. Med riktningen kommer att tekniken för ansiktsigenkänning, 1600-talet masquerade parterna börjar titta mycket mer inbjudande.

 

Du kanske vill läsa:

 

Vissa offer av Online Hacking kant i ljuset

Hur Amerika och Europa försöker stärka sin cyber-försvar

Add A Comment: