CopyPastehas never been so tasty!

Investeren In Japan de economische heropleving met ETFs

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
340 views

The Koyal Group Reviews (Sept. 13 2013) - Geholpen door een reeks economische stimulans maatregelen ingevoerd door premier Shinzo Abe na de verkiezingen van December 2012, komt Japan eindelijk uit de tientallen jaren durende malaise. Onder de maatregelen – collectief genaamd 'Abenomics' – zijn een aantal gemakkelijk geld beleid ter bevordering van consumenten- en zakelijke uitgaven, investeringen in betere infrastructuur en de devaluatie van de yen op de brandstof uitvoer.

Het beleid lijkt te werken, althans op de korte termijn. De Nikkei 225-Index is tot 64% in het afgelopen jaar, en de economie van Japan groeide door een jaarbasis van bijna 4% in het eerste kwartaal, na contracteren in 2012. Met de heer Abe de regerende partij ontvangen een sterke stempel van goedkeuring in de meest recente parlementaire verkiezingen, zijn dergelijke stimuleringsmaatregelen waarschijnlijk blijven in plaats voor de nabije toekomst.

Toch, sommige experts vraag of de rebound is duurzaam, daarbij verwijzend naar een aantal ongunstige trends die wortel in Japan hebben overgenomen van de jaren, met inbegrip van een snel veroudering van de werknemers, een onverzettelijke politieke omgeving en economisch opkomende buren als China. In feite, tenzij Japan verbindt zich ertoe een reeks van belangrijke maatschappelijke, economische en culturele veranderingen in het wereldwijd concurrerender maken, zeggen velen dat 'Abenomics' zal alleen een tijdelijke invloed hebben of, erger nog, veel van het land bestaande problemen verergeren.LEES VOLLEDIGE ARTIKEL OP FORBES.COM

Add A Comment: