CopyPastehas never been so tasty!

Europas skoger nærmer seg karbon metning, studie finner

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 1
32 views

http://www.theage.com.au/environment/climate-change/europes-forests-nearing-carbon-saturation-study-finds-20130819-2s5ob.html

Evnen til Europas aldring skoger for å absorbere karbondioksid er på vei mot metningspunkt, truende en av kontinentets største forsvar mot global oppvarming, en studie viste på søndag.

Skoger fra Spania til Sverige blir eldre, fullpakket med trær mindre gode på soaking opp utslipp skylden for stigende verdens temperaturer, montering havnivået og økende antall hetebølger og flom, eksperter sa.

Trær blir truet av flere branner, stormer og insekt angrep, heter det i studien publisert i tidsskriftet Nature klimaendringer.

Noen deler av kontinentet har også begynt å kutte ned noen skoger, lagt den.

Annonse

At alle ment Europa bør ikke lenger anta sine skoger ville være i stand til å fortsette å absorbere CO2-utslippene fra fabrikker, kraftverk og biler, i samme takt, lagt den. Skoger suge for tiden opp om lag 10 prosent av Europas utslipp.

"Dette Etterveksten skoger har vist seg for å være en vedvarende karbon vask, ventet for å fortsette i flere tiår, men det er tidlige tegn på metning. Skogen politikk og forvaltningstiltak trenger revisjon hvis vi ønsker å opprettholde vasken,"sa natur Climate Change rapporten.

Baksiden-av-the-konvolutten beregninger foreslo metningspunkt kan nås innen 2030 rundt med mindre regjeringer tok affære, sa Gert-Jan Nabuurs, av Wageningen universitets- og forskningssenter i Nederland, som ledet studien med eksperter i Finland, Sveits og Italia.

Grønne Europa

Europa er i den grønneste tilstanden i århundrer, med skog sannsynligvis som dekker det største området siden middelalderen - mye takket være et rush av plante å gjenoppbygge kontinentet etter herjinger World War Two, sier rapporten.

Men data siden 2005 viste veksten av disse skogene var nå avtar som sine trær ble eldre.

Trærne absorberer gassen fra luften, og bygge den inn i deres badebukser, røttene og grenene som karbon. De minske deres absorpsjon som de blir eldre, og slipp den lagrede karbon når de dør og råtner.

Menneskeskapte utslipp av karbondioksid, en varmefangende gass som er utgitt av forbrenning av fossile brensler, er svært sannsynlig å være den viktigste årsaken til stigende temperaturer siden 1950, et FN-panel av klimaeksperter sier.

Bedre styring kan hjelpe avverge problemet med Europas aldring skoger, sa Nabuurs. Forfatterne også anbefalt selektiv høsting og flere nye skoger.

Annemarie Bastrup-Birk, skogbruk eksperten som jobber på det europeiske miljøbyrå i København som også var forfatter av rapporten, sa nedgangen i skog vekst var hovedsakelig i Frankrike og Tyskland med fortsatt gevinster andre steder.

"Det er fortsatt veldig regionale," hun til Reuters, advarsel at naturen Climate Change studien kan være tidlig i å øke bekymringer om en kontinentet hele problemet.

EU planlegger å redusere sin samlede utslipp av klimagasser med 20 prosent under 1990-nivå innen 2020 som en del av internasjonal innsats for å bremse global oppvarming. Hver nasjon kan telle opptaket av karbon i skog mot totalen.

En internasjonal rapport om tilstanden i Europas skoger i 2011 sa netto årlig økning i levende treet wood i den europeiske unionen avtok 609 millioner kubikkmeter i 2010 fra 620 millioner kroner i 2005.

 

Comments

  • Miguel Cooper
    Dette er en godt stykke som gjorde det lett for folk å forstå hele poenget.

Add A Comment: