CopyPastehas never been so tasty!

Hockey: Rente skåret en advarsel for økonomi

by becwls56

  • 0
  • 0
  • 1
84 views

Source

TONY EASTLEY: De fleste økonomer er deponering Reserve Bank bestyrelsen vil skære officielle rentesatser i dag. Hvis den gør vil det tage satsen til 2,5 pct..

Som vi hørte tidligere skygge kasserer Joe Hockey har sagt en kurs cut ville indikere en aftagende økonomi og han har malet det som bevis for labors manglende økonomiske forvaltning.

Statsministeren kritiseret hr. Hockey kommentar og sagde oppositionen indebærer højere renter var bedre end lavere rentesatser.

Hr. Hockey taler her med vores chef politisk korrespondent, Sabra Lane.

SABRA LANE: Hr. Hockey Godmorgen og velkommen til AM.

JOE HOCKEY: Godmorgen Sabra.

SABRA LANE: Hr. Hockey, de fleste pant indehavere ville hævde, at lavere renter er godt for dem.

JOE HOCKEY: Ja selvfølgelig ville de, men de vil også have en stærk økonomi og job sikkerhed, de ønsker stabilitet og forudsigelighed. Og lavere renter er altid godt, når du har en trend eller over trendvækst, ikke faldende vækst som opstår under arbejdskraft. Du ønsker at have stigende beskæftigelse, faldende arbejdsløshed - ikke omvendt, der stiger arbejdsløsheden som nu er tilfældet under arbejdskraft.

Og du ønsker at have et budget i overskud, og nu kan vi se, at underskuddet forværres, på 3 milliarder dollars uge, og vi ser gælden stiger til næsten 400 milliarder dollar. Så selvfølgelig renten i gennemsnit bør være lavere, men hvis renten kommer i dag, er det fordi at økonomien kæmper, ikke fordi det er godt.

SABRA LANE: Er det ikke at koalitionen er hjemsøgt af ord fra fortiden? Tilbage i 2004 sagde John Howard, dette valg, mere end noget andet, er en mulighed at foretage en bedømmelse af, om de vil have højere renter under arbejdskraft eller genvælge en regering, der altid vil levere lavere renter end Arbeiderpartiet.

JOE HOCKEY: Godt i gennemsnit rentesatser har været lavere under koalitionen, hvis man ser på den koalition Valgcyklussen, det var, gennemsnitlige variable mortgage rate 7.26 procent. Det har været 7.29 pct. under arbejdskraft. Small business, usikrede overtræk sats under os blev 8.89 pct., under arbejdskraft har det været 10.08 procent. Men jeg-

SABRA LANE: Men Reserve, men-

JOE HOCKEY: Jeg siger dette, men forståeligt nok har vi haft er en global finansiel krise, som har set renten kommer. Men nu vi er i et miljø, hvor Arbejderpartiet sagde noget under 3 pct. kontant sats var en nødsituation niveau.

Vi er nu på 2,75, i dag kan det gå til 2.5. Den enkle kendsgerning er arbejdskraft har mistet kontrollen over økonomien, Kevin Rudd ikke forstår økonomi og han har en kasserer med en L-plade, der ikke forstår fremtidige udfordringer.

SABRA LANE: Du siger at labors mistede kontrollen over økonomien, men det er ikke - Kinas appetit på vores ressourcer har helt sikkert faldet væk, og Reserve Bank, når den fastsætter renten beslutninger, det helt sikkert holder øje med inflationsmål. Inflationens kører lav, sikkert for det er en god ting for ejere af virksomheder, er det ikke?

JOE HOCKEY: Tja, hvis alt dette er tilfældet så Amerika og Europa og Storbritannien skal fejre udestående økonomier fordi deres rentesatser er 0. Den enkle kendsgerning er, at renten kommer dette miljø afspejler, afspejler faktum at regeringen har mistet kontrollen med økonomien. Og en del af det er en mangel på stabilitet og en mangel på stabilitet i regeringen, derfor en manglende forbrugertillid.

 

Comments

  • Shawn Ashfield
    Mange økonomer mener, at funktionen af statsindgreb forbedrer situationen for systemet. Regeringen kan uden problemer blev indført regler, der kan hjælpe i et velfungerende markedssystem. Nå, vil det kun ske, hvis de er villige til at gøre det uden den skjulte dagsorden.

Add A Comment: