CopyPastehas never been so tasty!

Bykjøring med leiebil i Roma

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
69 views

Trafikken går raskt i Italia, og har du leid en bil kan det å kjøre leiebil kanskje være litt tøft i starten. Men fortvil ikke, kjører du på riktig måte og tar tiden til hjelp går det bra.

Husk at kjøremønsteret er mye mer komplekst og uoversiktlig enn det du er vant til i Norge. Det er mange felt, massevis av scootere som plutselig kommer bakfra eller fra siden, og ganske mange turistbusser. Og mens trafikken går i 130-140 km i 4-5 felt i hver kjøreretning i den store ringveien rundt Roma, er det adskillig saktere kjøring og trangere veier lenger inne i byen.

Med turistbuss i Roma - sjåførene er flinke og her er du trygg.

Om du har tenkt å kjøre leiebil i Roma bør du være litt kjent. Du må i alle fall ha booket en leiebil med GPS-navigasjon. Og det er en stor fordel å kjøre en liten leiebil, særlig om du skal inn i trange gater eller om du skal parkere. Du vil se at det finnes massevis av småbiler i trafikken her. Grunnen er selvsagt at slike biler er spesiallaget for bykjøring.

Med en liten leiebil kommer du frem overalt og du finner lett en parkeringsplass. Her ser du at hjulene er plassert helt ute i hjørnene av bilen.

Små leiebiler er også lette å navigere i trafikken i storbyen. God svingradius gjør at du kommer frem overalt.

Du bør absolutt holde deg borte fra historiske deler av byen. Her er det ofte forbudt å kjøre for alle som ikke har spesiell adgang. Dessuten kan du støte borti prosesjoner eller lignende som sperrer trafikken for kortere eller lengre tid.

Prosesjon med lokale flagg og trommespillere. De sperret trafikken i nesten en time.

Husk å følge alle skilt, særlig parkeringsskiltene. Trafikkbøter er dyre i Roma, en er raskt ute med å fjerne ulovlig parkerte biler. Og du må gjerne betale for borttauingen i tillegg til boten. Du har vel ikke lyst til at din leiebil skal fjernes på dette lasteplanet fordi du har parkert ulovlig?

I ordtaket heter det at alle veier fører til Roma. Under romerriket var nok dette en slags sannhet. Kanskje derfor trafikkbildet er så kaotisk?

Siste råd blir derfor at du tenker deg godt om før du booker leiebil i Roma. Det er OK å kjøre leiebil i resten av Italia, men i Roma er det mer behagelig, og også rimeligere, å satse på drosje eller kollektivtransport.

God tur.

Leiebilen.no tilbyr Billig Leiebilog bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage og Budget. LeiebilVi garanterer derfor svært lave priser! Biler i alle fasonger: Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil. For more information please visit:- leiebilen.no

Add A Comment: