CopyPastehas never been so tasty!

Fotoaanpassen.nl

by anonymous

 • 0
 • 0
 • 2
2209 views

Fotoaanpassen.nl

Even de horizon op een foto rechtzetten, of een foto bijsnijden, rode ogen verwijderen of de kleuren wat bijstellen: het kan niet zonder een fotobewerkingsprogramma. Tenzij u de website Fotoaanpassen.nl gebruikt.

Op de website Fotoaanpassen.nl kunt u simpele aanpassingen op uw foto's uitvoeren. Daardoor hoeft u dus geen enkel programma hoeft te installeren om uw foto's te verkleinen, te roteren of bij te snijden. De website werkt snel en eenvoudig. De originele bestanden blijven behouden: u slaat na de bewerking een kopie op.

Werking
Fotoaanpassen is heel eenvoudig in het gebruik. Klik op de knop Bladeren, wijs in het venster Bestand kiezen een foto aan op uw eigen computer en klik op Openen. Klik daarna op de knop Uploaden. Op de webpagina verschijnt nu de foto. Als u een grote foto uploadt kan het wat langer duren voordat hij op de pagina verschijnt. U kunt nu aan de slag met uw foto. Wees u ervan bewust dat fotoaanpassen.nl uw foto automatisch verkleint. Dat maakt de online bewerkingen daarom minder geschikt voor foto's die u wilt laten afdrukken: het bestand wordt te klein voor een goede afdrukkwaliteit.

fotoaanpassen plaatje 1

Instrumenten
In de blauwe knopjes onder de knop Bladeren vindt u alle instrumenten waarover fotoaanpassen.nl beschikt: Bewaar, Undo, Verklein, Crop, Roteer, Flip, Verbeteren, Helderheid/Contrast, Verscherpen Verzadiging, Effecten en Special Effects. Klik op één van deze instrumenten en links naast de foto verschijnen de instelopties behorend bij het instrument. We bespreken de instrumenten één voor één.

Bewaar
De knop Bewaar gebruikt u om het eindresultaat op te slaan. U kunt de bewerkte foto bewaren als jpeg, gif, png of bmp.

fotoaanpassen plaatje 2

De eerste optie, jpeg, ligt het meest voor de hand. De procedure is voor alle opties gelijk:

1. Klik op de knop (bijvoorbeeld jpeg).

2. Klik op de knop Opslaan.

fotoaanpassen plaatje 3

3. Standaard heeft de foto de naam myphoto.jpg. Geef de foto een andere naam als u dat wilt en klik op Opslaan.

fotoaanpassen plaatje 4

Undo
Bevalt een bewerking u niet dan kunt u deze ongedaan maken met de knop Undo ('Ongedaan maken'). U hebt twee opties: 1 stap terug waarbij u de laatste bewerking ongedaan maakt, en Origineel waarbij u de oorspronkelijke foto terugplaatst.

fotoaanpassen plaatje 5

Verklein
Beweeg het schuifje naar links of naar rechts om het formaat van de foto aan te passen. Bent u tevreden over het resultaat, klik dan op Verkleinen.

fotoaanpassen plaatje 6

Crop
Met het instrument Crop ('Bijsnijden') snijdt u de foto bij. Beweeg met de muis over de foto: de aanwijzer verandert in een kruisje. Klik op de foto maar laat de muisknop niet los. Beweeg de muis over de foto. U ziet een selectierechthoek verschijnen. Laat de muis los. Het deel van de foto binnen de selectierechthoek blijft over na het bijsnijden.

fotoaanpassen plaatje 7

U kunt de grootte van de rechthoek nog veranderen via één van de acht vierkantjes op de selectierechthoek. Bevalt de selectie u, klik dan op de knop Toepassen om het bijsnijden te bevestigen.

fotoaanpassen plaatje 8

Roteer
De knop Roteer draait de foto een kwartslag linksom (met de knop Links) of rechtsom (met de knop Rechts).

fotoaanpassen plaatje 9

Flip
Spiegel de foto verticaal (met de knop Verticaal) of horizontaal (met de knop Horizontaal) met de knop Flip.

fotoaanpassen plaatje 10

Verbeteren
Onder de knop Verbeteren vindt u vijf standaardopties waarmee u de foto iets kunt verbeteren. De opties zijn niet verder instelbaar. Met Mean Removal verscherpt u de foto enigszins, Rode ogen verwijdert de zogenoemde rode ogen uit flitsopnames, Verbeter I en Verbeter II passen wat algemene zaken aan en Despeckle haalt lichte ruis uit uw foto waardoor de kleuren egaler en vloeiender worden.

fotoaanpassen plaatje 11

 

Helderheid / Contrast
Onder de knop Helderheid / Contrast kunt u met de eerste schuif de helderheid van de foto veranderen, met de tweede schuif het contrast. Beweeg naar links om de foto donkerder te maken of meer contrast te geven en naar rechts om een foto helderder te maken of minder contrast te geven. Bent u tevreden over het resultaat klik dan op Toepassen.

fotoaanpassen plaatje 12

Verscherpen
Onder de knop Verscherpen hebt u twee opties: een foto vervagen (de eerste schuif naar rechts bewegen) of juist scherper maken (de tweede schuif naar rechts bewegen). Bewaar ook hier het effect door te klikken op Toepassen.

fotoaanpassen plaatje 13

Verzadiging
Met het instrument Verzadiging kunt u kleur toevoegen (schuif naar rechts) of juist weghalen (schuif naar links).

fotoaanpassen plaatje 14

Effecten en Special Effects
Onder de knoppen Effecten en Special Effects vindt u een zestiental effecten die u kunt toepassen op de foto. De meeste spreken voor zich: het is een kwestie van uitproberen en kijken of u ze leuk vindt.

   

Publicatiedatum: vr. 22 februari 2008
Auteur: EvA

Comments

 • marieke
  Descheemaecker marieke
  ryuè!oçàç
  hallo
 • Descheemaecker marieke
  ryuè!oçàç

Add A Comment: