CopyPastehas never been so tasty!

The Avanti Group │Indiska medierna: oro över ekonomin

by shrapill

  • 0
  • 0
  • 1
82 views

the avanti group, Indian media: Concerns over economy

Source

 

Media i Indien uttrycker oro att centralbankens senaste steg att arrestera den rupier falla kan skada ekonomin på lång sikt.

 

Reserve Bank av India (RBI) på måndagen vandrade den ränta som det lånar ut pengar till andra banker och också sätta ett tak på deras dagliga upplåning.

 

"Åtgärden kommer att göra det oattraktivt för bankerna att låna rupier (på billiga priser) och köpa dollar (i terminsmarknaderna). Detta kommer att minska trycket på rupier,"säger webbplatsen NDTV.

 

"Åtgärderna som kommer att väga på långa räntorna eftersom bankerna kan vandra inlåningsräntor för att locka billigt medel, men steget (också) leder till högre räntor driver upp hem och auto låneräntor," tillagt.

 

Times of India säger "åtgärderna som kommer att orsaka skador till ekonomin genom att trycka upp kortfristig upplåning för företag med ett par procentenheter och orsaka stora förluster för bond investerare".

 

Firstpost.com säger RBI: s steg "kan kallas den mest ovänliga av industrin i en tid när ekonomin stirrar på en potentiellt deflationistiska situation".

 

Experter anser också flytten är sannolikt att hjälpa rupier återhämta sig men det kan också skada ekonomin som likviditet torkar upp.

 

"Dessa kommer på en tung kostnad för ekonomin som kort-end priser kommer att stiga och som kommer att göra upplåning dyrare och påverka tillväxten om åtgärderna fortsätter länge," nyhetsbyrån Reuters citerade A Kjell, ekonom på ICICI värdepapper primära generalagenten, som säger.

 

Under tiden, politiska partier fortfarande tvekar om att komma under omfattas av rätten till Information (RTI) lag, vilket gör att indianerna att komma åt information som innehas av regeringen.

 

De flesta politiska partier har missat Central Information kommissionens tidsfrist för att acceptera RTI och utse officerare svara på frågor från allmänheten, säger The Asian Age.

 

Menon hedrade

 

Deccan Chronicle and The Hindu har välkomnat den brittiska regeringens beslut att hedra Indiens första högkommissarie till London, VK Krishna Menon, genom att avtäcka en "engelsk Heritage blå plakett" på huset där han bodde i staden.

 

Blå plack är tänkta att komma ihåg framstående människor som bott och arbetat i London.

 

Högsta domstolen har under tiden försökt regeringens svar på en kraftig ökning av antalet bilister som dör i trafikolyckor orsakade av lastbilar som transporterar industriella material.

 

"Domstolen... sökt svaret efter en allmän rättstvist gav skrämmande Detaljer för tusentals bilister möte blodiga dödsfall varje år på grund av lastbilar och trailers parkerade utan tillräcklig varning på motorvägar, många redovisade järn spön sticker ut farligt," The Times of India rapporterar.

 

I sport, cricketing legend Rahul Dravid har sagt till Delhi polisen som han känner sig "lurade" av sina Rajasthan Royals lagkamrater S Sreesanth, Ajit Chandila och Ankeet Chavan, som är under utredning över anklagelser om plats-fastställande i indiska Premier League (IPL) turneringen, rapporterar CNN-IBN webbplatsen.

 

Dravid lagkapten Rajasthan kungligheter i IPL'S 2013 edition och spelade tillsammans med trion som förnekat alla wrongdoing.

 

Under tiden, nationella badminton mästare Ashwini Ponappa har lanserat "Transfer Express" - en skola-nivå konkurrens syftar till att främja sporten bland barn över hela landet, den hinduiska rapporter.

 

Och slutligen, Bangalores "ensam-hjärta" företagare är alla leenden efter deltar en dating evenemanget kallas Bootstrap kärlek, The Indian Express rapporter.

 

Arrangörerna säger att händelsen var planerad att hjälpa företagare hitta likasinnade.

 

"De flesta partners inte får varför uppsamlare en kund är mer spännande än att gå för en middag med levande ljus, eller varför söndagar inte alltid vara," sa en av arrangörerna.

Comments

  • ladycassp
    En viktig punkt i ekonomiska beslut är tidsvärdet av pengar. Kom alltid ihåg att enhet av valuta idag är värt mer än en och samma enhet av valuta i morgon.

Add A Comment: