CopyPastehas never been so tasty!

Kina kan ikke standse hjerneflugten uden ombygger sin forskn

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 1
182 views

the avanti group

kilde

Truslen om en "hjerneflugt" har lange hængende over Kinas ambitioner om at omdanne sin økonomi fra én afhængig af billig produktion til en strøm af hjemmedyrkede innovation. Vær opmærksom på den fare, at Beijing har handlet hurtigt for at imødegå den afgang af dets videnskabelige og erhvervsmæssige talenter oversøiske.

 Tilbage i 2008, det kinesiske kommunistparti slået headhunter når lancerede sit "tusind talenter" ordning at friste de klogeste og bedste kinesiske tilbage til deres hjemland efter perioder at studere og arbejde i udlandet. Den politik blev designet til at tiltrække, i 10 år, gennem rundhåndede lønninger, start pakker, hus og skattemæssige incitamenter, 2.000 etableret akademikere og iværksættere med oversøiske kandidatstuderende og forskningserfaring.

Om flygtig inspektion, programmet er en stor succes. Kvoterne er overfulfilled: 3.300 hjemvendende har været ansat i mindre end fem år. Initiativet har lokket nogle af de bedste akademikere tilbage til Kina. Biokemiker Xiaodong Wang, valgt til USA's National Academy of Sciences i en alder af blot 41, er en bemærkelsesværdig fangst.

Men ridse lidt i overfladen og gabende revner. Den reelle creme af kinesiske talenter er stadig sulten efter et liv oversøiske. Og når de har oplevet, at de sjældent tilbage.

Statistik udgivet af det amerikanske National Science Foundation viser, at i de seneste tre årtier, kinesisk har været den førende udenlandske modtagere af ph.d. -grader inden for naturvidenskab og teknik fra amerikanske universiteter. Efter at have modtaget deres kandidatstuderende, næsten alle de studerende tilkendegivet deres hensigt om at forblive i USA - mere end 90 procent har formået at bo.

I mellemtiden, Kina har oplevet en øget udvandring af landets øverste kandidater. I 2006, Tsinghua University og Peking Universitet leapfrogged University of California, Berkeley bliver de to største studentereksamen-oprindelse institutioner af videnskab og teknik kandidatstuderende i USA.

Den globale finansielle krise tjente til at styre flere oversøiske kinesiske studerende tilbage til deres hjemland. Dette er imidlertid ikke ensbetydende med en tilstrømning af førende skikkelser. I henhold til en 2008 Duke Universitet undersøgelse af 637 kinesiske repatrierede, halvdelen var fem år eller mindre erfaring i os.

Med andre ord, de amerikanske erfaringer med disse hjemvendte var begrænset. Og heri ligger årsagen til striden omkring tusind talenter program, som stimulerer utilfredshed i Kinas hjemkundskab.

Initiativet er forbeholdt personer med udenlandske grader og erfaringer på bekostning af indenlandsk uddannede forskere. Men ikke alle nyansatte i programmet kan være klassificeret som "talent".  Mange yngre akademikere uafprøvede. Med blot et par år i post-doktoralt erfaring, kan de vende tilbage til Kina for at blive fulde professorer, kommanderer en lønpakken flere gange højere end for et nyt leje af samme rang. Nogle hjemvendte efter sigende har draget fordel af denne blinde tilbedelse af udenlandske erfaringer, flotte spoteffekter deres oversøiske legitimationsoplysninger til at snige sig ind i programmet.

Mange af de akademikere udpeget til ordningen sjældent arbejder fuld tid på deres kinesiske institutioner. Nogle er kun baseret på Kina for to måneder om året. Det er en åben hemmelighed, at flere af dem har to positioner samtidigt: én på en kinesisk institution og en oversøisk. Derfor er den fulde navn liste over tusinde talenter rekrutter har aldrig været offentliggjort.

Dette scenarie skaber korruption. I maj, tre kinesiske forskere på New York universitet var der gaver fra kinesisk medicin og forskning institutioner for detaljer om NYU forskning i MRI-teknologi.

Ikke overraskende er det kun lykkedes i chipping væk på moralen i Kina's videnskabelige samfund. Spændingerne mellem personer med og uden udenlandske erfaringer er stigende; i 2011 rekrutter fra tusind talenter program blev alle stemt ud af elite medlemskab af det kinesiske videnskabsakademi.

Så hvorfor er Kina's førsteklasses akademikere tilbøjelige til at vende hjem for at deltage i landets forventes at stige til supermagt status?

Kina er stadig et samfund, der kredser om personlige relationer, eller guanxi. Efter at have tilbragt en lang periode oversøiske, akademikere ikke har vedligeholdt en række stærke personlige relationer, hvilket igen reducerer deres adgang til kilder til finansiering af forskning.

Da mange kinesiske forskere har ingen erfaring i at udføre forskning i en international kontekst, hjemvendende kan opleve en anden kultur chok: kæmper de for at finde ligesindede akademikere med hvem de kan samarbejde. Det kinesiske system fremmer hurtige resultater og tolererer ikke fejl; vision og strategiske overvejelser, der er for så vidt i Vesten, er på dagsordenen.

Denne situation er i bedring. Et særligt ændringsforslag til loven om udviklingen i videnskab og teknologi blev vedtaget i slutningen af 2007, som anerkender, at fejl er en del af innovationsprocessen. Ikke desto mindre er der et enormt pres på forskere, herunder repatrierede til umiddelbare resultater.

Der er voksende bevis for, at plagiering, svindel og manipulation af data er forbundet gennem Kinas forskning. Med det videnskabelige samfund ikke at handle, mange forehavende er tilbageholdende med at gå ind i dette miljø.

Politiske hindringer også fungere som afskrækkende foranstaltninger. Visse typer af samfundsvidenskabelig forskning anses for politisk uacceptable selvom der er en forståelse for, at Kina ikke har råd til at udvide sin økonomi uden deltagelse af sociale tænkere og offentlige intellektuelle. De fleste af de akademiske hjemvendende er naturlige forskere; samfundsforskere (undtagen økonomer) ikke har returneret, og de er forsigtige arbejde deltid i Kina af frygt for politiske repressalier.

Succes for regeringens bestræbelser på at tiltrække personer kunne styre Kina langs en sti af bæredygtig udvikling ikke blive bedømt på antallet af hjemvendte, men om det kan skabe en ny forskning kultur, hvor hver forsker, både oversøiske og hjem uddannet, har mulighed for at vise deres værdi. Det er en skam, at de problemer, der er forbundet med initiativer som tusinde talenter program har bulet Kinas evne til at tiltrække hjerner landet har hårdt brug for at gøre sin næste skridt fremad.

 

 

Comments

  • kheinwong
    Jeg er bare glad for alt gik glat og der er ingen ubehagelige forekomsten. 

Add A Comment: