CopyPastehas never been so tasty!

Japan planer å løfte økonomien

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
56 views

http://www.latimes.com/business/la-fi-japan-women-jobs-20130821,0,3767764.story

Japan Statsministerens plan inkluderer fremme fødselspermisjon og utvide felles barn-omsorg sentre å styrke landets krympende arbeidskraft bassenget.

TOKYO-Japansk statsminister Shinzo Abe har en enestående plan for å øke den økonomiske veksten og kysten opp sitt land er krympende arbeidsstyrken-hjelp flere kvinner kommer tilbake til arbeid.

Om lag to tredeler av japanske kvinner forlater arbeidslivet etter fødselen av sitt første barn. De fleste tilbake ikke i år, hvis noen. Det er en hovedgrunn sysselsettingen av japanske kvinner er en av de laveste i utviklede økonomiene, særlig blant de gift og godt utdannet.

Abes regjeringen ønsker å endre situasjonen for kvinner som Saori Tachibana.

Drifting i en blindvei geistlig jobb til tross for sin college grad, funnet Tachibana at 30, hun hadde bedre bukk opp hvis hun ville økonomisk uavhengighet. Så for 10 måneder, hun juggled hennes heltidsarbeid med lørdag klasser og studerte dag og natt for å bli sertifisert arbeidskraft konsulent.

Hennes innsats betalte seg med en god jobb på en juridisk og regnskapsfirma i Tokyo. Men da hun giftet seg og ble gravid, hennes selskap presset henne til å forlate.

"De ikke si direkte for meg å slutte," sa hun på en siste kveld, sitter i en 700 kvadratmeter leilighet i Tokyo Koto bydel som hun deler med ektemannen, Shingo og deres 2 år gamle sønn, Harushi.

"Jeg fortalte dem at min mann var selv planlegger å ta en lang barn-omsorg la så jeg kunne fortsette å arbeide," sa hun, men selskapet var ikke villig til å la meg bo."

Den slags utfallet sitter ikke godt med Abes regjering, som vant et overbevisende parlamentsvalg forrige måned. Det lovet å heve Japans arbeidskraft deltakelse av kvinner til verdens høyeste nivå er oppfordret bedrifter til å fremme kvinner.

"Det er viktig for 'makt kvinner'-Japans største potensial som ikke hadde er utnyttet fullt hittil-å være fullt utnyttet," Ifølge Abes vekst plan.

Regjeringens plan fremmer fødselspermisjon og ville utvide offentlige barn-omsorg sentre. Firmaer ville få økonomiske insentiver til å ansette flere kvinner. I tillegg prøver enkelte grupper å bryte alder gamle kulturelle normer om kvinner egenhendig oppdra barn av skildrer menn som spiller rollen som barnet omsorgsperson som caped helter.

Bak stasjonen er landets akutte behovet for å utvide sin arbeidskraft bassenget.

På grunn av sin raskt aldrende befolkning, svært lave fødselstall og langvarig motstand mot enhver meningsfull økning i innvandring forventes Japan yrkesaktiv alder befolkning for å falle til ca 55 millioner i 2050 fra en topp på 87 millioner i 1995, økonom Chad Steinberg av International Monetary Fund sa.

Japan kan legge opptil 8 millioner arbeidere hvis det brakt sysselsettingen av kvinner opp til at menn, analytikere beregnes. Det ville gi en kraftig forbedring husholdningenes inntekter, kundeforbruk og bredere japanske økonomien, som har vært stillestående og fast i deflasjon for de fleste av de to siste tiårene.

Abe er den første statsministeren formelt inkludere bruken av kvinners arbeid i landets vekststrategi, sier Shizuka Takamura, Tokyo University forsker og tidligere analytiker på Japans kjønn likestilling Bureau.

Regjeringens plan kommer blant andre tegn på endring, Takamura sa, inkludert beslutninger av Tokyo og noen lokale myndigheter for å øke tilgjengeligheten av barnehager.

Likevel, tror hun og de fleste andre eksperter endring kommer veldig sakte.

Presset til å slutte det Tachibana erfarne er ulovlig i Japan, akkurat som i mange andre land. Japansk lov garanterer gravide seks ukers permisjon før fødselen og åtte uker etter, og noen selskaper lar opptil tre års svangerskapspermisjon.

Men virkeligheten virker ikke slik i mange selskaper, spesielt små.

Tachibana sa hun kunne ha klaget offentlig eller tatt saken til voldgift eller domstol, men noen japanske kvinner gjøre det på grunn av kulturell motstand og stigma knyttet til slike konflikter.

"Poenget er, kvinnenes situasjonen ikke er til å forbedre før du ta mer grunnleggende emisjoner," sa Mireya Solis, en ekspert på den japanske økonomien ved Brookings Institution i Washington.

Add A Comment: