CopyPastehas never been so tasty!

Leiebil i Italia - Italiensk kjørestil

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
53 views

Trafikken går raskt i Italia, og har du leid en bil kan det å kjøre bil kanskje være litt tøft i starten. Men med noen enkle forholdsregler vil du greie deg helt fint og uten problemer.

Første bud når du setter deg inn i leiebilen er selvsagt å gjøre deg kjent med bilen og rette inn seter, speil osv. Du bør også helst kjøre noen hundre meter på en lite trafikkert vei før du hiver deg ut i motorveier eller travel bytrafikk.

Andre bud er at du kjører defensivt! Ta det med ro. Ikke stress. Alt blir lettere om du tar det helt piano. Trafikken går generelt godt over fartsgrensen (20-30 km/t), men det hjelper ikke deg om du møter en fartskontroll.

Tredje bud er at du tilpasser deg tempoet i trafikken men ikke kjør så fort at du blir stresset. Og husk å holde fartsgrensen gjennom tettsteder, så får du også med deg skilt og lokale artigheter.

Fjerde bud er at du må forsøke å ignorere det om en annen bil kommer tett på deg bakfra. Mange har det travelt i trafikken, men det bør ikke stresse deg. Du blir snart vant til det. Hold avstand, men ikke så mye at det fremprovoserer for mange forbikjøringer. Ting skjer fort. I byer, vær forberedt på at for eksempel en mopedist bakfra brått kan dukke opp på den ene eller andre siden av bilen. Litt smidighet og ikke stress, så går det helt fint. Det blir fort en vane.

Det er mange motorsykler på veiene i Italia. De kjører ofte fort og snirkler seg gjennom trafikken, de kan ofte komme raskt bakfra, både på din venstre og din høyre side. Så bruk speilene for å unngå å komme borti med din leiebil.

TIPS - BLINKING: Blinker noen med fjernlysene, for eksempel når du vil kjøre ut fra en sidegate, betyr det ”vent, jeg er i farta” – omtrent som et lavmælt tut. Det kan virke aggressivt, men er en ryddig, etablert praksis.

TIPS - Nipping: Italiensk alkogrense er 0,5. Husk at du bør være årvåken, kjør aldri etter at du har drukket alkohol! Om ikke kan din billige leiebil for bli til en dyr leiebil.

Italiensk trafikk er kjapp og trang, og skiltingen ofte kaotisk og uvant. Og med ymse unntak fra reglene er det greit å vite hva som er/ skal være hva.

Å leie bil i Italia er ikke noe skumlere enn andre steder. Det er til og med ganske rimelig. Som overalt ellers er det likevel greit å være i forkant på en del ting. Vær sikker på at du vet hvor vognkort og forsikringsbevis finnes, da politiet alltid spør etter dette når de stanser noen. Vær sikker på hva forsikringen dekker. Sjekk regler og priser i tilfelle du kjører over kilometergrensen eller returnerer bilen for sent. Noen minutter over tiden kan bety et solid påslag. Sjekk at bilutleiefirmaet du har leid bil fra er åpent på det tidspunktet du har tenkt å levere inn igjen leiebilen.

Husk at italienere kjører annerledes enn nordmenn ved fotgjengeroverganger. Her bør du som fotgjenger være forsiktig! Det er mer bilen og bilføreren som har rett i Italia. Hold deg på fortauet, selv om det kan være smalt. Husk at trafikken suser, og selv en lydløs syklist kan komme brått på.

Vær forberedt på at du kan få en annen type leiebil enn du har bestilt. Den skal likevel være innenfor samme kategori som den bilen du har bestilt og betalt for. Bestill gjerne over nettet før du reiser hjemmefra, så vet du både at du har en bil, når og hvor du kan hente den og du har bedre tid til å undersøke både priser og betingelser. Særlig de større bilutleiefirmaene kan du stole fullt på, også ved nettbestilling. Et glimrende sted som sammenlikner tilbud og pris for deg fra alle de store utleieselskapene, er leiebilen.no

Du vil se mange bulkede biler i Italia. Der er et vanlig syn. Forhåpentligvis gjelder det ikke din leiebil ved innlevering. Det unngår du ved hensynsfull og forsiktig kjøring.

Leiebilen.no tilbyr Billig Leiebilog bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage og Budget. Rimelig LeiebilVi garanterer derfor svært lave priser! Biler i alle fasonger: Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil. For more information please visit:- leiebilen.no

Add A Comment: