CopyPastehas never been so tasty!

SPRINGPADIT

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
192 views

Digitale knipselmap: Springpad

 Gepubliceerd door André Manssen om 17:13
mei162011
 

SpringpadBij het nog eens doorbladeren van de COS (nummer 8, april 2011) viel mijn oog op het artikeltje ‘Organiseer je digitale leven‘ (Tips & Trucs). In dit artikeltje wordt het programmaatje Springpad besproken. Ik noem het voor het gemak maar een ‘digitale knipselmap‘. Ik denk dat je Springpad min of meer kunt vergelijken met Evernote. Het kan en doet zo’n beetje hetzelfde.Springpad – zo begreep ik – is gratis en zonder beperkingen, terwijl de gratis versie van Evernote op een gegeven moment vol zit, tenminste als je het veel gebruikt. Ook heeft de de gratis versie van Evernote z’n beperkingen. Wil je meer ruimte en meer mogelijkheden bij Evernote, dan moet je voor deze dienst betalen. Wil je de gratis en betaalde (premium) versie met elkaar vergelijken, klik dan hierSpringpad kun je – net als Evernote -  op je Android, iPhone of iPad gebruiken. Bij beide programma’s kun je in je browser een clipje installeren. Als je hier op klikt wordt e.e.a. opgeslagen in de software op je pc (links, websites, notities, e.d.) en gesynchroniseerd met je online account. Wat ik wel handig vind is, datSpringpad een ingebouwde ‘barcode’-reader heeft om QR-codes mee te lezen. De inhoud van deze QR-codes kun je dan meteen bewaren in Springpad.

Springpad

Het aardige van Evernote is, dat de software die je op je pc installeert Nederlandstalig is. Bij Springpad is dat niet zo.

In beide programma’s zet je jouw favoriete links, taken, notities en noem maar op keurig en overzichtelijk (in mappen) bij elkaar in één programma. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat Springpad te bieden heeft. Je kan het ook allemaal lezen op de pagina ‘How it Works‘.

 

Mocht je na het zien van dit filmpje overwegen om Springpad te gaan gebruiken, lees dan eerst even de ‘Privacy Policy‘ en de ‘Terms of Service‘ (voorwaarden). Dat geldt trouwens ook als je Evernote wilt gaan gebruiken. Ik denk er sterk over om Springpad te installeren op mijn laptop en op mijn smartphone (Android). Maar eerst ga ik Springpad en Evernote eens goed met elkaar vergelijken.

Websites:


Add A Comment: