CopyPastehas never been so tasty!

Drie van de vier betaaldag lening klanten zou kunnen hebben

by violetwell

  • 0
  • 0
  • 0
23 views

Drie van de vier betaaldag lening klanten zou kunnen hebben reden om te klagen tot de financiële Ombudsman Service (FOS) volgens de burger Advice Bureau (CAB).

 

In een enquête van de gevallen gemeld aan de cabine tussen 1 januari en 30 juni 2013, bleek dat ten minste 76% gronden voor de klacht zou kunnen hebben. Een op de vijf waren mogelijke gevallen van fraude, waar een persoon werd achtervolgd voor een lening die ze niet te nemen uit, en meer dan een derde betrokken problemen met continue betaling instanties - met inbegrip van gevallen van geld wordt genomen die niet was toegestaan.

 

Het onderzoek gebleken dat 12% van de gevallen die slecht waren behandeld intimidatie betrokken, waar kredietverstrekkers bestookt klanten met telefoongesprekken en SMS-berichten in plaats van biedt betaalbare terugbetaling accepteren. Één op de tien was over kredietverstrekkers mishandeling van mensen in financiële moeilijkheden. Op de top van dit, cijfers van de burger advies betaaldag lening tracker gevonden dat 4 van de 5 mensen had niet verteld hoe een klacht indienen bij hun geldschieter als er iets fout gegaan.

 

Vandaag, lanceert van de burger advies een maand-lange campagne aandringen betaaldag lening klanten zich bewust zijn van hun rechten, en niet laten roofzuchtige kredietverstrekkers wegkomen met hen onrechtvaardig behandelt. Van de burger advies chief executive Gillian Guy zei:

 

"Het niveau van schuld en ontbering veroorzaakt door sommige leningen van de betaaldag is absoluut schandalig en mensen voelen zich vaak volledig machteloos te verrichten iets dienaangaande. "Maar consumenten kunnen vechten terug."

 

Ze ging verder te benadrukken het belang van de rapportage van slechte geldschieter gedrag:

 

"Door het maken van uw stem gehoord zal u bloot van het slechte gedrag van kredietverstrekkers en druk uitoefenen op hen om schoon te maken hun daad die zouden kunnen helpen stoppen met soortgelijke problemen gebeurt er met andere mensen."

 

Consumenten die hebben geklaagd aan hun geldschieter en zijn ontevreden met hun reactie kunnen contact opnemen met de FOS. Tussen April en juni van dit jaar waren er 160 klachten bij de FOS over leningen van de betaaldag, met 71% van hen bevestigd van de klant voorgestemd. Klanten kunnen worden recht op restituties voor betalingen van de lening, rente of kosten of compensatie voor ongemak.

 

Van de burger advies zijn begonnen met een online animatie om te helpen mensen te pakken met hun rechten rond leningen van de betaaldag. Het verklaart dat betaaldag kredietverstrekkers niet nemen geld van uw account zonder dat u het te weten, of onder druk zetten u om meer geld te lenen. Zij zal ook nemen om twitter met behulp van de hashtag #paydaywatch als bureaus van rond het land gekwetter over gevallen die zij behandelen.

 

You might want to read:

Micron Associates Trends

Add A Comment: