CopyPastehas never been so tasty!

The Avanti Group Reviews: Timber Frame Home Trial Insulation

by cindyhudge18

  • 0
  • 0
  • 0
37 views

Source

En arkitektonisk teknikern från Aberdeen har trialled olika isolering metoder för sin låga koldioxidutsläpp hem

Ian MacDonald testar olika isoleringsmaterial typer på en 300m ² timmerstomme hem som han bygger om sin familj i Aberdeen. MacDonald har valt att rättegången Actis träfiberisolering, Sylvactis tillsammans med en multi folie isolering i sitt nya hem.

"Träfiberisolering har en fin slips i med skogsmark natur Skottland och dess fuktiga klimatet och det borde fungera mycket bra, säger MacDonald.

"Det är första gången jag har använt det så jag testar vattnet. Det är bra att jobba med, enkla att montera, håller sig på plats mellan timmer och komprimerar bra för de mindre luckor. Jag har använt Triso [multi folie isolering] flitigt på byggen under ett antal år. Det är en bra produkt som driver upp nivåerna av isolering ", tillägger han.

Den Sylvactis träfiberisolering produkt som används på huset är gjort av 100 procent återvunnet sågverk spill från hållbart underhållna skogar.

Träet som ingår i isoleringen fungerar som en kolsänka minskar förkroppsligad energi av projektet.

Den torra processen som används för att göra isoleringen minimerar vatten-och energiförbrukningen och produkterna kan återvinnas vid slutet av sitt liv - och om förbränd kan användas för att generera ytterligare energi.

Den låga värmeledningsförmåga Sylvactis minskar värmeförluster på vintern och termiska tröghet, absorberar kraftiga temperaturvariationer och saktar värmeöverföringen genom väggar.

SAP beräkningar som utförts under hela designprocessen har visat huset kan uppnå ett minimum energi betyg av B, men detta kan förbättras med ytterligare förfining av isoleringen specifikationen och införandet av triple glasfönster.

Huset kommer också att innehålla solpaneler, en back panna på spisen och pelletspanna.

Projektet är pga total i slutet av 2013.

Related Content Here

Watch This

Add A Comment: