CopyPastehas never been so tasty!

Photosnack

by anonymous

  • 0
  • 0
  • 0
323 views

Foto's delen met Photosnack

http://computertotaal.nl/article/20217/foto-s-delen-met-photosnack.html

Evi Maquoi 15 dec. 2009 15:19
Foto's delen met Photosnack

Wilt u uw (vakantie)foto's op een originele manier met uw vrienden, familieleden en collega's delen? Maak eens een diavoorstelling! Met de gratis online dienst Photosnack maakt u in een handomdraai een leuke diashow die u vervolgens op uw persoonlijke website, blog of profielpagina kunt publiceren.

 

1: Foto’s uploaden

Ga met uw browser naar www.photosnack.com. Klik in de rechterbovenhoek op My Account  en vervolgens op Login. Vink New member sign up aan en voer uw e-mailadres, naam en wachtwoord in. Klik op Sign Up en controleer uw mailbox. Open de link in de e-mail van Photosnack om uw account te activeren. Kies vervolgens op Upload Photos om uw beelden naar de Photosnack-server te versturen. Enkel bestanden in jpg-, png- en gif-formaat zijn bruikbaar. U krijgt 250 MB webruimte voor uw foto’s. Let wel, bestanden mogen maximaal 10 MB per stuk zijn. Selecteer de foto’s die u in uw diavoorstelling wenst te gebruiken (houd de Ctrl-knop ingedrukt om meerdere bestanden tegelijkertijd te selecteren!) en klik op Openen. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van uw bestanden kan dit enkele minuten duren. Om een foto te verwijderen volstaat het om op de foto in kwestie te klikken en vervolgens Remove te kiezen. Wilt u uw album nog snel een naam geven? Plaats uw cursor dan naast Untitled, klik op Edit en voer een titel in. Bewaar de titel met de Save-knop.

Na de gratis registratie kunt u onmiddellijk foto’s uploaden.

 

2: Diavoorstelling maken

Via de knop Edit Photos kunt u alle foto’s in uw album van een titel en omschrijving voorzien. Plaats simpelweg uw cursor in het tekstvak dat u wilt bewerken en voer een titel of omschrijving in. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op de Save-knop om de wijzigingen in uw fotoalbum aan te passen. Klik daarna op het tabblad 2. Customize om van start te gaan met uw diavoorstelling. Via de knop Change Template kunt u de opmaak van uw diashow wijzigen en via Change Size kunt u instellen hoe groot uw diavoorstelling moet zijn. U hebt de keuze uit verschillende presets, maar kunt via Custom Size ook helemaal zelf aangeven hoe groot uw diavoorstelling moet zijn. Via Album kunt u de achtergrondkleur instellen en eventueel een logo toevoegen en via Navigation kunt u aangeven hoeveel seconden elke foto in beeld moet blijven. Wilt u dat de titels van uw foto’s niet afgebeeld worden? Verwijder dan het vinkje naast Show Image Info op het tabblad Image. Klik bij elke wijziging die u aanbrengt op de oranje Save-knop.

Deze polaroid-opmaak is slechts één van de verschillende Photosnack-lay-outs.

 

3: Diashow delen met vrienden

Bent u klaar met de instellingen, maar merkt u dat u nog een foto vergeten bent toe te voegen? Geen probleem. Klik terug naar het tabblad 1. Upload, en klik vervolgens op de Upload Photos-knop om beelden toe te voegen. Wanneer u volledig klaar bent met uw diashow kunt u deze delen met vrienden, familieleden en collega’s. Klik hiervoor door naar het tabblad 3. Share. Photosnack heeft voor u een unieke albumlink gegenereerd. Door op de knop Copy link te klikken, kopieert u de URL naar uw klembord. Plak de link in een nieuw e-mailbericht met de toetsencombinatie Ctrl+V om het album te delen met anderen. U kunt uw creatie echter ook delen via populaire profiel- en netwerksites zoals  MySpace, Facebook, Friendster, Bebo en Orkut. Het volstaat om op het icoontje te klikken en uw persoonlijke gegevens van uw profielsite in te voeren. Hebt u een persoonlijke website of blog waarop u de diavoorstelling wenst te publiceren? Kopieer dan de HTML-code onder Embed code en plak deze in uw website.

Via een unieke link, uw profielpagina of op uw eigen website? U kiest zelf hoe u uw foto’s deelt

 

Maak de prachtigste slideshows en zet ze in een handomdraai online
Photosnack
Wie de diavoorstellingen van Windows Vista al spectaculair vindt, moet toch dringend eens een kijkje gaan nemen op PhotoSnack.com. Hier klik je met een paar muisbewegingen slideshows van professionele kwaliteit in elkaar, die je vervolgens ook nog eens heel makkelijk kan delen met de rest van de wereld.


Een diavoorstelling maken met PhotoSnack.com is werkelijk kinderspel: gewoon even de gewenste foto's uploaden, een keuze maken uit de zes verschillende thema's, en klaar is Kees. Al is het geen slecht idee om ook eventjes langs de geavanceerde instellingen te passeren. Daar kun je namelijk zelf bepalen hoe de interface eruit moet zien die de bezoekers van je slideshow straks voorgeschoteld zullen krijgen. Voorzie je bijvoorbeeld een knop om de voorstelling schermvullend te bekijken, of juist niet? Mogen de bezoekers zelf naar de volgende foto 'springen', of moeten ze maar gewoon wachten tot die na een x aantal seconden automatisch in beeld verschijnt?


Is de slideshow klaar en ben je tevreden met de preview, dan kan je het resultaat op verschillende manieren delen met vrienden en familie; via een directe link naar je PhotoSnack-album, de integratie van een stukje code in je homepage of blog, of aan de hand van een post op een van de sociale netwerken die je gebruikt. PhotoSnack.com is gratis, zolang je niet meer dan 250 megabyte aan foto's uploadt. Voor grootverbruikers is er een speciaal Premium-abonnement met 5 GB opslag en een prijskaartje van € 14 per maand.

Add A Comment: